– Signeringene av Davies og Kabak trenger ikke få betydning for Liverpools planer til sommeren

Simon Hughes i The Athletic mener begge avtalene gir mening.

5. feb 2021 kl 10.38Arild Skjæveland

Denne uken har Liverpool endelig vært ute på overgangsmarkedet, og sikret seg to midtstoppere. Ben Davies fra Preston er kjøpt, mens Ozan Kabak fra Schalke har kommet på lån.

Simon Hughes i The Athletic er en av de som har best kjennskap til hva som skjer i korridorene på AXA Training Centre og Anfield, og mener begge signeringene gir mening.

– Med Ben Davies, så er det en engelsk spiller som kommer etter Brexit, når engelske spillere er ettertraktet. De har fått ham til en god pris. Bare med å ha Liverpool på CV-en, øker verdien hans. Det har vi sett med Danny Ings tidligere, som har vist seg å være en strålende spiller i Southampton, svarer han i programmet Ask Ornstein

– Det er vinn-vinn for Liverpool. De vil garantert gå i pluss dersom de selger ham igjen, og dersom han viser seg å ikke være den spilleren Liverpool ønsket. Det vil være interesse for ham, så det er en spiller de enkelt kan selge dersom det ikke skulle fungere, sier han om Davies.

– Går ikke utover strategien eller planene for sommeren

Kabak-avtalen sammenlignes med da Liverpool kjøpte Andy Robertson. Kabak rykket ned med Stuttgart, og har knapt vunnet en fotballkamp med Schalke denne sesongen.

– Det er likt med Ozan Kabak. De er ikke bundet til å kjøpe spilleren til sommeren. Det står mye på ham, og hvordan han presterer og tilpasser seg. Det er stort press på ham for å prestere det folk tror han kan, sier Hughes.

PÅ PLASS: Ozan Kabak skal spille for Liverpool ut sesongen.

PÅ PLASS: Ozan Kabak skal spille for Liverpool ut sesongen.

– Mange klubber har vært interessert i ham, og jeg tror de internt i Liverpool ser på ham på samme måte som de gjorde med Andy Robertson. Vi må ikke glemme at han slet lenge i Hull, og druknet nesten i nedturer med flere managere i samme sesong, klubben rykket ned, og ingen ville trodd han skulle bli den spilleren han har blitt. Den eneste andre klubben som var interessert i Andy Robertson og bydde var Burnley. Det er noen likheter der med Kabak.

Han tror ikke de to signeringene nødvendigvis vil påvirke det Liverpool hadde planlagt å gjøre til sommeren.

– Dersom de to spillerne ikke viser seg å være de spillerne Liverpool vil ha på lang sikt, vil det være enkelt å kvitte seg med dem til sommeren, og fortsette som planlagt med målene sine for lang sikt, med spillere som Dayot Upamecano, som skal være høyt på deres liste. Bayern München er interessert i ham og har tatt det videre de siste ukene, så det blir interessant å se om Liverpool har den tiltrekningskraften som Bayern München har, sier Hughes.

– Avtalene går og ikke utover de langsiktige planene, og det er det som er så bra med begge signeringene. Det øker Liverpool sjanser til å komme dit de ønsker å være på kort sikt – ikke at det nødvendigvis vil gi dem en mulighet til å ta tittelen – men det vil ikke være katastrofalt økonomisk så lenge de minst kvalifiserer seg for Champions League, og lar dem fortsette med de planene de først hadde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]