Gerrard og Rangers gjorde jobben, og nå er ligamesterskapet nesten i boks. Søndag kan det skje

Etter ni Celtic-gull på rad, vil Gerrard og Rangers bryte rekken.

6. mar 2021 kl 19.31Arild Skjæveland

Celtic har vunnet de ni siste ligamesterskapene i Skottland. Dette var sesongen de skulle vinne sitt tiende ligamesterskap – og gjøre noe ingen lag har gjort før i skotske Premier League. Celtic og Rangers har begge vunnet ni på rad tidligere i sin historie – men ti har ingen klart.

– Det å gå for nummer ti er historisk, enormt og veldig spesielt, sa Celtic-manager Neil Lennon til BBC før sesongen. Han har nå fått sparken.

For Rangers har vært helt suverene denne sesongen. De har ikke tapt en ligakamp på over et år. Lørdag slo de St. Mirren 3-0 på Ibrox – og har nå tatt utrolige 88 av 96 mulige poeng i serien.

Celtic er 21 poeng bak med én kamp til gode. Den spilles på søndag borte mot Dundee United. Snubler de der, vil Rangers bli ligamester.

Jubelscener

Det har vært en veldig god uke for Gerrard. På torsdag vant laget hans på overtid, og den tidligere Liverpool-kapteinen hadde noen uttalelser til Sky Sports som vil bli husket lenge. Du kan lese om dem her

Dette er 40-åringens tredje sesong som Rangers-manager. I tillegg til ligatroféet som snart kan heves, er laget hans videre til åttedelsfinalen i Europa League, der Slavia Praha er motstander.

Både før og etter 3-0 seieren mot St. Mirren samlet Rangers-supporterne seg utenfor Ibrox, og feiringen av ligagullet har startet – selv om det ikke er helt i boks ennå. Gerrard la selv ut en videosnutt av sin ferd mot stadion – der en politimann blir påkjørt! Det vil nok ta av enda mer på søndag, dersom det skulle gå Rangers sin vei på Tennadice Park.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]