– I høst var jeg skuffet over at det ikke ble noen overgang

Nat Phillips følte seg klar for å ta neste steg i karrieren. I kveld kan han starte mot Chelsea.

4. mar 2021 kl 13.56Arild Skjæveland

I sommer og høst var planen at Nathaniel Phillips skulle selges. 23-åringen var linket til flere Championship-klubber. Like før overgangsvinduet stengte i oktober, så Phillips ut til å ende opp i Swansea, før de trakk seg i siste liten. Ifølge David Lynch, som skriver en spalte for liverpool.no, skal oppførselen til den walisiske klubben ha gjort Jürgen Klopp forbannet. 

Den mulige overgangen var også grunnen til at Phillips ikke var i Liverpools Champions League-tropp. Han skulle komme seg til en ny klubb og spille fast.

Spilleren selv innrømmer at han var skuffet over at det ikke ble noe av i høst.

– Mot slutten av pre-season så det ut som jeg var på vei ut, og skulle dra et annet sted for å spille kamper og få start på karrieren. Bygge videre etter utlånet mitt forrige sesong, sier Phillips til Sky Sports

– Da det først skjedde, var alle spillerne friske, og det så ikke ut til å være noen mulighet for at jeg skulle spille for Liverpools førstelag denne sesongen. Jeg var litt skuffet, fordi jeg så frem til å spille fotball og få i gang karrieren min, sier han videre.

Det skjedde ikke, og med Liverpools enorme skadeproblemer denne sesongen har han nå spilt åtte kamper i Premier League. I kveld kan han være i startoppstillingen når Chelsea gjester Anfield.

– Ting endret seg, og jeg tror ikke noen kunne sett for seg hva som skulle komme. Det var et typisk eksempel på hvor bisarr fotballen kan være til tider. Innen en måned fikk jeg debuten min.

Glad klubben hentet stoppere

I januarvinduet forsterket Liverpool med to nye midtstoppere. Ben Davies har kommet inn, men har fortsatt ikke spilt. Ozan Kabak kom på lån, og har startet de siste kampene. Mot Sheffield United spilte Phillips og tyrkeren sammen fra start. Phillips er glad for at klubben hentet inn forsterkninger i forsvar.

– For meg personlig, er det en ting jeg ikke har noen innvirkning på, så det gir ikke mening for meg å fokusere på det eller bekymre meg. For klubben og laget var det bra å hente inn midtstoppere, for vi hadde mangel på stoppere. Folk måtte spille i uvante posisjoner, og det kom mange skader, sier han.

– Det er til stor hjelp for laget, men jeg kan kun kontrollere hvordan jeg trener og spiller når jeg får de sjansene. Det var slik jeg tenkte på det. Det er ikke noe poeng for meg å bekymre meg for ting som er ute av min kontroll, og jeg må bare fokusere på hva som er best for laget.

Phillips ble spurt om hva Klopp sa til troppen da han hentet Davies og Kabak.

– Han sa ikke mye, for det skjedde på en kveld vi hadde en kamp tror jeg. Vi hadde akkurat spilt mot West Ham. Det skader ikke med konkurranse, og når de henter inn spillere i din posisjon, løfter du kanskje ditt eget spill for å beholde plassen.

Virgil er til stor hjelp

Virgil van Dijk er nå tilbake på Merseyside, og gjør rehabiliteringen sin der etter kneskaden sin. Phillips forteller om rollen til verdens beste midtstopper nå som han er skadet.

– Virgil har vært til stor hjelp når han har vært i og rundt garderoben på kampdager. Han gir deg råd for spesielle situasjoner som skjer i kampen, og hvordan vi kanskje kan snu ting til å få de situasjonene til å gå til vår fordel, forteller midtstopperen.

– Alle har generelt vært i stor hjelp, helt fra manageren og støtteapparatet til spillerne, som snakker meg gjennom kampene. Spesielt i mine første kamper, hjalp de meg med å komme gjennom dem. Etter at jeg har spilt mer, har jeg fått mer tillit, og jeg tror ikke spillerne har måttet følge meg opp like mye fordi de føler at jeg er kapabel til å produsere. Fra starten av håpet alle å hjelpe meg, og det har de gjort.

Liverpool - Chelsea spilles kl. 21.15 i kveld, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]