Derfor er ikke Nat Phillips i Champions League-troppen

David Lynch skriver om Nat Phillips i sin første ukentlige spalte for Liverpool.no.

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. Her er hans første ukentlige spalte. 

Etter West Ham-kampen hadde Jürgen ingen problemer med å innrømme at han ikke hadde forventet at en Premier League-debut av Nathaniel Phillips skulle bli en del av historien denne sesongen.

Faktisk, om alt hadde gått som forsvarsspilleren hadde håpet i løpet av sommeren, ville han vært i startoppstillingen for Swansea City eller Blackburn Rovers i Championship lørdag ettermiddag.

Den walisiske klubben var nærmere enn noen andre med å komme til enighet om en avtale for Phillips i overgangsvinduet, en jakt som pågikk til transfer deadline day.

Men etter å ha solgt Joe Rodon til Tottenham Hotspur, bestemte de seg isteden for å hente Ryan Bennett og Joel Latibeaudiere gratis fra Wolves og Manchester City.

Det var et trekk som gjorde Klopp forbannet, tyskeren følte spilleren hans hadde blitt urettferdig behandlet av svanene.

Fikk vite det torsdag

Det så også ut som et stort tilbakeslag for Phillips, som virket som han var klar for en sårt tiltrengt overgang til en klubb på andre nivå i starten av sommeren.

På et tidspunkt hadde Bristol City også kjempet med Swansea om 23-åringens signatur, mens Middlesbrough og Nottingham Forest var blant en lang rekke klubber som viste interesse.

Men selv om ikke noen overgang materialiserte seg til slutt, ble skuffelse raskt byttet ut med muligheter.

Det var et trekk som gjorde Klopp forbannet, tyskeren følte spilleren hans hadde blitt urettferdig behandlet av svanene.

Liverpools defensive krise sendte Phillips opp rangordningen, helt til han på torsdag fikk vite på Melwood at han ville være med mot West Ham.

Han skuffet definitivt ikke noen; og hadde en imponerende forestilling i hjertet av forsvaret, og hjalp Liverpool til en 2–1-seier som første dem til toppen av Premier League.

ENDELIG PREMIER LEAGUE: Det var svært få som trodde Nathaniel Phillips skulle få spille Premier League-fotball for Liverpool denne sesongen, inkludert ham selv.

ENDELIG PREMIER LEAGUE: Det var svært få som trodde Nathaniel Phillips skulle få spille Premier League-fotball for Liverpool denne sesongen, inkludert ham selv.

Merkelig karriere

Hammers-spiss Sebastien Haller må ha sleiket seg om munnen da lagoppstillingen kom, der han fikk muligheten til å møte med en debutant på øverste nivå, men han forlot banen etter 74 minutter med halen mellom beina.

Og nivået på Phillips sitt bidrag ble det virkelig satt to streker under i siste minutt av overtiden, da han steg høyest til værs og stanget unna en corner som var gjestenes siste håp om en utligning.

Da han snakket med journalistene etter at sluttsignalet hadde gått, virket det som midtstopperen selv heller ikke trodde helt på den siste twisten i det som så langt har vært en ganske merkelig karriere.

Phillips var bare to dager unna å forlate Engelsk fotball helt i 2016 etter at han ble frigitt av Bolton Wanderers.

Han hadde gått gradene i klubbens akademi under oppsikt av hans far, tidligere Trotters-forsvarer Jimmy Phillips, som på 329 kamper for laget fra hjembyen blant annet tapte Ligacupfinalen mot Liverpool i 1995.

Men da han ikke fikk profesjonell kontrakt, satset junior Phillips på et opphold i USA. Han fikk et stipend til å studere økonomi på University of North Carolina.

Det var bare en uventet invitasjon til å bli med på Liverpool U23s pre-season-reise til Tyskland som førte til en endring i planene. Det kickstartet en reise som siden har ført til en profesjonell kontrakt, og nå Premier League-debut.

Får ikke spilt Champions League

Det er selvsagt like vanskelig å spå hva som skjer nå. 

De uforutsette omstendighetene rundt Phillips' Anfield-fremtid gjør at han ikke har en plass i denne sesongens Champions League-tropp, og dermed vil han ikke få mulighet til å bygge på det han viste mot West Ham når de røde besøker Atalanta på tirsdag.

Det at Joël Matip nærmer seg comeback og at Fabinho er forventet å være tilbake etter landskamppausen vil gjøre det enda vanskeligere å få muligheten på midtstopperplass framover.

Det problemet vil bli enda mer forverret om Klopp får lov å forsterke forsvaret når overgangsvinduet åpner i januar.

Men uansett hva som skjer i Phillips sin fascinerende karriere, vil han alltid ha en «Man of the Match»-prestasjon for Liverpool knyttet til sitt navn. 

Det er mer enn noen - ikke minst ham selv - hadde forventet for bare noen få måneder siden.

Det er mer enn noen - ikke minst ham selv - hadde forventet for bare noen få måneder siden.