– Dette er en viktig fase av sesongen, og jeg har en rolle jeg ønsker å spille

Diogo Jota har lagt et langt skadeavbrekk bak seg, og scorer på bestilling igjen.

6. apr 2021 kl 13.00Einar Kvande

Diogo Jota kom inn fra innbytterbenken og noterte seg for to nye scoringer da Arsenal ble slått på Emirates i helgen. Portugiseren ser endelig ut til å ha lagt en vanskelig periode, med et tre måneder langt skadeavbrekk på grunn av en kneskade, bak seg.

I kveld kan det by seg nye muligheter til å plusse på scoringskontoen, når Liverpool gjester Real Madrid i Champions League.

– Vi har vært i god form en stund nå, og har vunnet tre strake kamper uten å slippe inn mål. Alle er i ferd med å komme tilbake i god form, og vi ønsker å fortsette slik, slår portugiseren fast til BT Sport.

– For meg personlig har det vært en vanskelig sesong på grunn av skaden, men nå er vi på oppløpssiden, hvor ting blir avgjort. Dette er en viktig fase av sesongen, og jeg ønsker selvsagt å spille min rolle ved å hjelpe laget til å nå sine mål.

– Noen vil si at Real Madrid har slitt litt, spesielt i begynnelsen av sesongen. Men jeg synes de spiller veldig bra, og får resultater. Nå er vi inne i den avgjørende fasen av sesongen. Real Madrid er det laget som har vunnet denne turneringen flest ganger, så vi må spille opp mot vårt beste skal vi få et godt resultat.

Tolv mål

Jota har scoret tolv mål etter at han kom til Liverpool fra Wolverhampton i september, og har blitt en viktig angrepsspiller for Jürgen Klopps mannskap. 

– Verdens snakket om Liverpools tre på topp på grunn av hva laget oppnådde av resultater. Angriperne kan sole seg i glansen. Men det er opp til manageren å bestemme hvem som skal spille og hvilket system vi skal benytte oss av. I forrige kamp endret vi for eksempel system, da vi spilte alle fire samtidig. Ting kan skje, og vi kan endre systemet.

ET KNALLKJØP: For en sesong Diogo Jota har hatt, om vi ser bort fra de tre månedene han var ute med skade.

ET KNALLKJØP: For en sesong Diogo Jota har hatt, om vi ser bort fra de tre månedene han var ute med skade.

– Manageren avgjør hva som er best for laget, og som enkeltspillere må vi gjøre vårt beste ute på banen. Inne i feltet ønsker jeg ikke å drive med så mye annet enn å score mål når jeg spiller en fotballkamp. Målet er å score mål, legge opp til mål eller dra forsvarsspillere ut av posisjon. Det er hva jeg forsøker å gjøre.

Jota har faktisk til sammen 21 målgivende pasninger og scoringer på 18 starter for klubb og landslag denne sesongen viser statistikk fra InStat, og han har dermed bidratt med et mål eller en målgivende pasning hvert 85. minutt. Han har bare startet 13 kamper for Liverpool, og har allerede gjort tolv mål for Anfield-klubben.

Totalt har Jota vært involvert i 32 kamper for klubb- og landslag, og i tillegg til scoringene og de målgivende pasningene har han pådratt seg fire gule kort. Statistikken viser at han avfyrer like under to skudd per kamp. Han har i gjennomsnitt vært involvert i 13 dueller per kamp, inkludert tre hodedueller. I snitt dribler han 3,6 ganger per kamp og setter inn to taklinger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]