Hevder en av de engelske klubbene vurderer å trekke seg fra «The Super League»

Ifølge The Times er det krisemøter i klubb som vurderer å trekke seg ut.

20. apr 2021 kl 13.45Jens Bessesen

The Times kommer tirsdag med en nyhet som kan være et stort slag for klubbene som står bak «The Super League». Journalistene Martyn Ziegler og Matt Lawton hevder en av de seks engelske klubbene som har sluttet seg til turneringen nå vurderer å trekke seg.

Bakgrunnen skal være den enormt kraftige reaksjonen de har møtt etter kunngjøringen søndag kveld, både fra supportere og andre aktører både innenfor og utenfor fotballen. 

Kan komme tilbake

UEFA-president Aleksander Ceferin har sagt at klubber som trekker seg fra «The Super League» vil være velkommen tilbake i UEFAs turneringer.

Aktørene bak superligaen, med styreleder og Real Madrid-president Florentino Perez i spissen, har gitt uttrykk for at de 12 grunnleggerklubbene har forpliktet seg til den nye turneringen. Flere medier meldte tirsdag at klubbene har forpliktet seg til 23 år med «The Super League», og Perez sa natt til tirsdag at kontrakten er bindende.

Nå skal det imidlertid være styremedlemmer som har fått kalde føtter etter å ha sett reaksjonen til supporterne, og det pågår ifølge The Times krisemøter hos minst en av klubbene.

For øyeblikket pågår det et Premier League-møte mellom de 14 klubbene som ikke er med i «The Super League»-planene. Samtidig er statsminister Boris Johnson på offensiven og sier at myndighetene vil gjøre alt i sin makt for å stanse den nye turneringen.