– Ut fra det jeg så i dag, fortjener vi ikke å spille i Champions League

Jürgen Klopp svært skuffet over et sløsende Liverpool.

24. apr 2021 kl 16.22Jens Bessesen

– Det føles som et tap, sier Jürgen Klopp etter en meget skuffende poengdeling mot Newcastle. 

Liverpool tok ledelsen 1-0 ved Mohamed Salah allerede etter tre minutter og hadde utallige muligheter til å punktere kampen. I stedet gjentok historien seg fra mandagens kamp mot Leeds. Liverpool slapp inn på slutten. Først var de heldige da Callum Wilsons mål ble annullert på grunn av en merkelig handsregel.

Men skremmeskuddet førte ikke til at Liverpool skjerpet seg. Fem minutter på overtid utliknet Joe Willock. 

– Fortjent

– Vi kan ikke skape flere og bedre sjanser enn vi gjorde i dag. Vi scoret et flott mål, men klarte ikke punktere. De kom til noen kontringer, men det kan skje. Vi må holde det gående, men vi holdt dem i live og de fortjente målet. Wilson var uheldig, og så ga vi dem nok en sjanse, sier Klopp. 

Manageren bekrefter at han kunne se utlikningsmålet komme da Liverpool ikke klarte å beholde roen på slutten.

– Vi må beholde ballen. Vi dominerte kampen og hadde ballen 70 prosent av tiden. Men vi skulle hatt den 80 prosent. Vi skaper mye sjanser, men når vi ikke scorer, må vi skape mer, sier Klopp.

– Vi gjør det ikke bra for øyeblikket. Du kan se på statistikken og lure på hvordan det kan skje. Men det er fortjent. Det føles som et tap, sier han. 

– Vi må lære

På spørsmål om hvordan han. nå ser på topp fire-kampen, svarer Klopp pessimistisk.

– Hvis du fortjener det, fortjener du det. Ut fra det jeg så i dag, fortjener vi ikke å spille i Champions League. Vi får se hva som skjer de neste kampene. Vi må lære, ellers spiller vi ikke i Champions League neste sesong, sier han. 

Liverpool klarte ikke ta seg inn på en midlertidig fjerdeplass, og ligger i stedet bak West Ham og Chelsea. De to London-klubbene møtes i kveld, og Liverpool-supporterne må håpe på en uavgjort for å være på skuddhold når det gjelder fjerdeplassen.