Fem ting om kampen:Salah ble historisk, men poengtap passet dårlig i kampen om gjeve plasser

Egypteren er første Liverpool-spiller som i Premier League-årene har scoret 20 mål eller flere i tre sesonger. Men to poeng forsvant på overtid, noe som ikke var bra i kampen om tredje- eller fjerdeplassen.

Salah historisk

Mohamed Salah ga Liverpool ledelsen etter drøyt tre minutter. Egypteren vendte bort en Newcastle-forsvarer kjapt og klinet ballen i nettet, en verdensklassescoring.

Med dette er Mo Salah også historisk, ved at han er den første Liverpool-spilleren som har scoret 20 eller flere mål i tre Premier League-sesonger. Ifølge våre tall, scoret Mo 32 mål i 2017/18-sesongen, 22 i 2018/19, 19 i gullsesongen i fjor og står altså med 20 etter dagens nettkjenning.

28-åringen er i ferd med å legge bak seg nok en god sesong i Liverpool-trøya og har nå 20 mål og det er fortsatt flere fem kamper igjen å spille av sesongen.

Salah hadde en brukbar dag i solskinnet på Merseyside i dag, men var også han ineffektiv etterhvert. Han hadde muligheter for å score både ett og to mål til i tillegg til det tidlige ledermålet. Salah med sitt historiske mål, Thiago som spilte en kjempekamp og Alisson Becker med alle redningene, var de toneangivende i denne kampen.

Bortelaget trengte sårt poeng i dagens kamp og manager Steve Bruce hadde (som vanlig) lagt opp en defensiv spillestil med mål om å få med seg ett poeng. I overtidsminuttene lyktes Newcastle med å ta med seg det de kom for, det ene poenget.

HISTORISK: Mo Salah kliner ballen i nettmaskene og er dermed historisk. Den første Liverpool-spilleren med over 20 mål i tre sesonger etter hverandre.

HISTORISK: Mo Salah kliner ballen i nettmaskene og er dermed historisk. Den første Liverpool-spilleren med over 20 mål i tre sesonger etter hverandre.

Utfordret bakover

Med franske Allan Saint-Maximins tilbakekomst i Newcastle-angrepet så er Geordiene igjen et utfordrende lag å spille mot. Det var defensiv trygghet og kontringer som ble nevnt sist i Newcastle-garderoben av Steve Bruce og assistent Stephen Clemence både før kampstart og før andre omgang startet.

Laget har ikke vunnet mot Liverpool på bortebane på 27 år og vant ikke denne gangen heller, men de hadde noen farlige sjanser i første omgang. 

Det er aldri enkelt å spille mot lag som er nede i "sumpa" og trenger poeng og The Magpies er fortsatt ikke helt trygge på fortsatt Premier League-kontrakt. Skjærene er i form, med sju poeng på de siste tre kampene før dagens møte.

Og med et tidlig gult kort på Ozan Kabak, så fikk franskmannen i perioder herje litt med Liverpools forsvarsfirer. Og bakerst så viser fortsatt Alisson Becker stor form. Han hadde flere viktige redninger i dag.

Kabak ble på banen og det gikk stadig lengre mellom de farlige Newcastle-sjansene, men 1-0 er liksom ingen trygg ledelse å ha når kampen er en "Must Win". Da ligger det liksom en plagsom frykt i lufta. 

Nat Phillips er fortsatt skadet og dette gjorde igjen at Fabinho må fortsette vikariatet på midtstopperplass.

Heldigvis så var Liverpool-forsvaret flinkere til å "ta ut" farlige Saint-Maximin i andre omgang. Det ble lengre imellomden skadeforfulgte franskmannens farlige raid. Og da han ble tatt av Fabinho helt mot slutten (og brasilianeren hadde fått lagets andre gult kort), så hadde han ikke mer futt i beina.

I overtidsminuttene begynner ting å skje, dessverre i Liverpools disfavør. Først Wilson som scorer to minutter på overtid og VAR går inn og annullerer for hands, så spilles Arsenal-utlånte Willock igjennom og annullerer. Forsmedelig å tape to poeng på en slik måte, i en kamp som lenge før burde vært "drept".

FART: Allain Saint-Maximim har fart og ble en munnfull for Ozan Kabak og de andre Liverpool-forsvarerne.

FART: Allain Saint-Maximim har fart og ble en munnfull for Ozan Kabak og de andre Liverpool-forsvarerne.

Ingen store Super League-protester

Det så ut som Liverpool-supporterne valgte å ikke følge Arsenal-fansens eksempler og protestere høylytt mot klubbeierne i forbindelse med helgens hjemmekamper. Det var på tusenvis av Arsenal-supportere utenfor Emirates før og under kampen mot Everton fredag kveld, som protestert høylytt og med store banner.

Det var også varslet noen protester fra deler av Liverpool-fansen i forbindelse med dagens kamp mot Newcastle, men det så ut som det var bare noen ganske få banner med kritiske ord mot eierne da bussen med Liverpools spillere kom kjørende til Anfield.

Det har vært mange kritiske røster også blant de røde supporterne om at unnskyldningen fra Liverpool-eier John W. Henry på ingen måte var nok fra eierhold og at dette bare var eierhold. Flere journalister har i dagene etter utmeldingen fra Super League skrevet og sagt at Henry nok ikke er velkommen på Anfield igjen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp ble naturlig nok spurt om dette før kampstart. Han snakket blant annet om protestene i forbindelse med Leeds-kampen sist mandag og at han syntes det var urettferdig at den sportslige delen av klubben blir stilt til veggs for noe som ligger atskillig høyere oppe i klubbhierarkiet. Han sendte også et spark i retning mediene, som Sky Sports og eksperter som Gary Neville og ba dem roe ned. 

Hans budskap var at han og spillerne var klubbens ansikt utad og at de bare måtte holde fokus på det som skjedde på banene. Det er ingen tvil om at Super League-oppstyret nok virket forstyrrende på forberedelsene til sist mandags kamp mot Leeds United og at det kan ha kostet de røde to poeng.

KRITISK: Før kampstart ble Liverpool-manager Jürgen Klopp spurt om Super League-oppstyret. Han sa de nå er opptatt av å spille fotball.

KRITISK: Før kampstart ble Liverpool-manager Jürgen Klopp spurt om Super League-oppstyret. Han sa de nå er opptatt av å spille fotball.

Kampen om tredje- og fjerdeplassen

Liverpool hadde kniven på strupen i denne kampen for å nå målet om å komme blant de fire beste i årets Premier League, noe som er eneste mulighet inn i kommende sesongs Champions League. 

Manchester City har langt på vei sikret gullet (77 poeng, 33 kamper). Manchester United har foreløpig heng på andreplassen (66 poeng, 32 kamper). Leicester (59 poeng, 32 kamper), Chelsea (55 poeng, 32 kamper), West Ham United (55 poeng, 32 kamper), Liverpool (54 poeng, 33 kamper), Tottenham Hotspur (53 poeng, 33 kamper) og Everton (52 poeng, 32 kamper) konkurrerer om de to siste plassene som vil gi Champions League-spill i sesongen 2021/22.

Leicester slo WBA 3-0 torsdag og styrket med det aksjene til tredjeplassen. Seier til Liverpool fikk dem opp i 56 og nå opp på fjerdeplassen (en kamp mer spilt enn Leicester). Everton-seieren i London fredag satte et lite press på storebrødrene, men de røde velger å se oppover og ikke bakover. Det gjør de best ved å vinne fotballkamper. 

Senere lørdag spiller West Ham United mot Chelsea i en kamp som er veldig viktig for fjerdeplassen. Lokalderbyet spilles på London Stadium.

Tottenham Hotspur spiller ligacupfinale mot Manchester City søndag. De spiller mot Championship-klare Sheffield United på hjemmebane neste søndag.

Poengfangsten i de resterende kampene mot erkerivalen Manchester United borte (2. mai, Southampton hjemme (8. mai), West Bromwich borte (11. mai), Burnley borte (15. mai) og Crystal Palace hjemme (23. mai) avgjør om Liverpool når målet om den viktige fjerdeplassen.

Etter dagens ene poeng må de fleste av disse vinnes dersom Liverpool skal havne på tredje- eller fjerdeplassen når sesongen er ferdig på ettermiddagen søndag 23. mai.

GOD: Alisson Becker hadde flere viktige redninger i kampen mot Newcastle.

GOD: Alisson Becker hadde flere viktige redninger i kampen mot Newcastle.

Forspilte sjanser

Når du trenger alle tre poengene, leder kampen komfortabelt og produserer sjanse på sjanse, men så kommer motstanderne og utlikner på slutten. Det har skjedd før og så skjedde det igjen.

Newcastle hadde overbefolket forsvaret sitt og satset febrilsk på at kontringer skulle berge dem. Liverpool tok en tidlig ledelse med verdensklasse-scoringen til Salah, men her var det sjanse på sjanse fra Salah selv, men også fra Mané, Jota, Firmino og Robertson. Marginene var bare ikke på Liverpool-spillernes side i dag. Og med ineffektive spillere, så vil ikke ballen i mål.

De røde hadde nok sjanser til å ta alle poengene, men så utliknet Willock fem minutter på overtid.

Liverpool hadde gode muligheter til flere mål både i første og andreomgang og underveis foran TV-skjermene satt Liverpool-supporterne og bet negler og håpte på flere mål som kunne "drepe kampen". Dette var en slik kamp, der det ikke fantes alternativer; vi måtte ha alle tre poengene for å henge med i den videre kampen om Champions League-spill. Dessverre fikk vi ikke det denne gangen heller. Som mot Leeds, forsvant to av tre poeng helt mot slutten.

Det er lov å ha en god keeper.

Newcastle hadde noen farlige besøk foran Alisson Becker og heldigvis var vår brasilianske keeper var på jobb og reddet laget ved flere anledninger. Som tidligere nevnt; Alisson stoppet flere gode Newcastle-skudd. Og bare så det er nevnt; Newcastle hadde også en god skuddstopper bakerst. Slovakiske Dubravka hadde flere gode redninger.

Liverpool vant sjansestatistikken pene 22-4. Liverpool hadde ni skudd på mål, Newcastle United to. Likevel så ble ett poeng med nordover.

MÅL: Mo Salah har gitt Liverpool 1-0 tidlig. De hadde gode muligheter til å score flere. Men dessverre glapp to poeng helt mot slutten.

MÅL: Mo Salah har gitt Liverpool 1-0 tidlig. De hadde gode muligheter til å score flere. Men dessverre glapp to poeng helt mot slutten.

SJANSE: Diogo Jota fyrer av. Han er en av flere Liverpool-spillere som burde ha scoret mål mot Newcastle i dag.

SJANSE: Diogo Jota fyrer av. Han er en av flere Liverpool-spillere som burde ha scoret mål mot Newcastle i dag.