Brendan Rodgers med advarsel til Klopp

Leicester-manageren er sterk i troen på at hans lag kan ta seg forbi Liverpool i siste ligarunde, og kapre en plass i Champions League på de rødes bekostning.

22. mai 2021 kl 14.22Einar Kvande

Liverpool ligger på fjerdeplass i Premier League på bedre målforskjell enn Leicester. Søndag er de røde vertskap for Crystal Palace, mens Brendan Rodgers sitt mannskap har hjemmekamp mot Tottenham. 

Liverpool har fire mål bedre målforskjell enn blåtrøyene, og har dermed skjebnen i egne hender. Men den tidligere Liverpool-manageren håper at siste ord ikke er sagt i kampen om Champons League-plassene. 

Opptatt av å gjøre sin del av jobben

– Jeg tror ikke dette er over ennå. Jeg er optimist, sa Rodgers på sin pressekonferanse fredag.

– Dersom vi gjør vår del av jobben, er det ikke mer vi kan gjøre, slo Leicester-manageren fast.

– Det vi ønsker å unngå er at døren står åpen for oss, og så går vi ikke gjennom den. Vi må vinne, og så får vi se hvor det tar oss, la han til.

– Det er ikke tvil om at det vil være en skuffelse for oss om vi ikke kommer til Champions League, vi kan ikke komme bort fra det. Vi er i skyene over FA-cuptriumfen, men det vil likevel være en skuffelse. Vi har ingen andre enn oss selv å skylde på. Vi må ta ansvaret selv.

– Vi skal kjempe til siste slutt. Og klarer vi det ikke, så skal vi komme på jobb igjen i sommer og være enda mer motiverte. Vi skal heve oss ytterligere neste sesong. 

Chelsea på tredjeplass kan bli tatt igjen både av Liverpool og Leicester, men Rodgers sier han ikke kommer til å følge med på hva Liverpool og Chelsea gjør på søndag. Han kommer kun til å konsentrere seg om at Leicester skal slå Tottenam.

– Vi kan bare kontrollere hva vi gjør selv. Chelsea og Liverpool har talentfulle spillere, men vi kan ikke kontrollere noe av det som skjer i deres kamper. Vårt fokus er å avslutte sesongen på 69 poeng.