– Verste sesongen i min karriere

Selvkritisk Sadio Mané har vært desperat etter svar på hvorfor formen har sviktet.

11. mai 2021 kl 14.59Jens Bessesen

– Dette er den verste sesongen i min karriere. Det må jeg innrømme, sier Sadio Mané til den franske tv-kanalen Canal+ ifølge The Guardian

Senegaleseren har slitt med formen denne sesongen, og spesielt etter jul, selv om det de siste tre kampene har blitt to scoringer. Totalt har det bare blitt ni i Premier League. Aldri før har han endt en ligasesong i England under tosifret antall mål. Nå har han fire kamper på å rette opp det. 

Har tatt tester

Mané sier at han ikke vet hva som har vært galt. 

– Jeg har alltid prøvd å være positiv, uansett om det går bra eller dårlig, sier Mané, men legger til at han nå tviler på seg selv hele tiden.

Han har gått langt for å finne ut av problemene.

– Jeg har til og med tatt tester for å sjekke kroppen. Spiser jeg riktig eller har noe endret seg? Men da testresultatene kom, var alt som det skulle, sier Mané, som er en av flere Liverpool-spillere som har vært smittet av Covid-19. 

Om det har gjort utslag på formen, er usikkert.

– Jeg må forstå at det er opp- og nedturer i livet. Jeg vil fortsette å jobbe hardt, og kanskje vil det gå over, sier han. 

Lite effektiv

Liverpool.no har tidligere gått i dybden når det kommer til hva Liverpools angripere har levert denne sesongen, og det viser at Mané har slitt voldsomt med effektiviteten. 

Før kampen mot Southampton stod han med åtte mål, hvilket betyr at det går hele 328 minutter mellom hver gang han scorer. Tallene har riktignok blitt smått bedre etter helgen. 

Tallene viser også at han brenner mange sjanser, som resten av Liverpool-laget. Før helgen hadde han en xG (expected goals) på 13, men stod altså kun med åtte mål.

Kanskje kan scoringen mot Southampton gjøre at det endelig løsner for Liverpools nummer 10.