Den ene Liverpool-spilleren etter den andre er blitt slått ut av EM - det er gode nyheter for Klopps preseason-planer

Liverpool starter preseason-treningen igjen mandag 12. juli, og slik det ligger an nå vil de fleste av klubbens landslagsspillere returnere til treningsfeltet tidligere enn ventet.

29. jun 2021 kl 14.12Einar Kvande

Mandag 12. juli er dagen Liverpool starter forberedelsene til den nye sesongen. Det er dagen etter EM-finalen.

Det betyr at de spillerne som ikke har spilt landslagsfotball i sommer vil ha fått en sju uker lang ferie når de returnerer til AXA Training Centre om to uker.

Spillerne som har deltatt i EM og Copa America skal ha minimum tre uker ferie før de returnerer til treningsfeltet, men det faktum at den ene Liverpool-spilleren etter den andre har blitt slått ut av EM de siste dagene betyr at mange av landslagsspillerne nok vil være tilbake på treningsfeltet tidligere enn Jürgen Klopp og Liverpool-ledelsen forventet.

Robbo-retur 19.juli?

Andy Robertson og Skottland kom som kjent ikke videre fra gruppespillet i EM, og Robbo kunne dermed ta ferie allerede den 22. juni. Det betyr at Liverpool-spilleren som spilte flest kamper av alle i 2020/21 antagelig vil være tilbake på treningsfeltet allerede under første uken av preseason. Totalt spilte Robbo 64 kamper til sammen for klubb- og landslag, og skotten var involvert i 50 av Liverpools 53 kamper. Totalt spilte han 4319 minutter for Liverpool i 2020/21. I tillegg fikk han 1273 minutter for Skottland, noe som betyr 5592 minutter med fotball på en sesong!

Dersom Robertson får tre uker ferie vil han være tilbake på treningsfeltet den 14. juli. Det vil si to dager etter de spillerne som ikke var involvert i landslagsfotball i sommer. Men rovdriften på 27-åringen forrige sesong kan medføre at Robbo får en uke ekstra ferie, slik at han får ladet batteriene skikkelig foran en ny tøff sesong. Det vil i så fall bety at venstrebacken er tilbake på treningsfeltet den 19. juli. Likevel vil han ha nesten en måned på å trene seg i form igjen før Premier League-alvoret starter den 14. august.

19. juli kan fort bli dagen flere EM-spillere returnerer til treningsfeltet. For eksempel gjelder det Neco Williams og Harry Wilson, som ble slått ut av EM av Danmark den 26. juli, og Diogo Jota, som kunne ta sommerferie dagen etter.

Minst en til vil være ferdigspilt innen den 6. juli

I skrivende stund er det bare Thiago Alcantara, Xherdan Shaqiri og Jordan Henderson av Liverpool-spillerne man ikke vet når vil være ferdige med EM. Hendersons England spiller som kjent åttendedelsfinale mot Tyskland allerede i kveld. 

Sveits møter Spania i kvartfinale fredag kveld. Det betyr at enten Shaqiri eller Thiago være ferdigspilt da. Den av de to Liverpool-spillerne som får exiten da vil antagelig måtte innfinne seg på treningsfeltet igjen rundt den 23. juli. Den som vinner den innbyrdes kvartfinalen vil være opptatt med EM minst frem til 6. juli.

Liverpools tre brasilianske landslagsspillere kan fort bli de som blir opptatt med landslagsfotball lengst i sommer. Brasil spiller kvartfinale mot Chile natt til lørdag, og vinner de den skal gultrøyene ut i semifinale i neste uke. Finalen i Copa America spilles dagen før EM-finalen, altså lørdag 10. juli.

Dersom en av de tre gjenværende Liverpool-spillerne i EM når finalen, og de tre brasilianerne når finalen i Copa America, vil ikke disse spillerne være tilbake på treningsfeltet sammen med de andre før rundt 1. august, altså bare to uker før ligastart.