Liverpool-stjernen som ble matchvinner i EM-finalen

Fernando Torres var mannen på alles lepper etter EM-finalen i 2008.

29. jun 2021 kl 11.28Einar Kvande

I dag er det 13 år siden Spania vant EM i 2008, takket være en scoring fra Liverpools stjernespiss på den tiden, Fernando Torres.

Scoringen kom etter at Torres mottok en pasning fra Xavi, løp fra Tyskland-forsvaret og vippet ballen elegant over keeper Jens Lehmann 33 minutter ut i kampen.

Dette var Spanias første EM-tittel på 44 år. 

Torres var ikke den eneste Liverpool-spilleren som var involvert i finalen. Xabi Alonso kom nemlig inn for Spania etter 63 minutter, og var dermed med på å sikre EM-trofeet. Pepe Reina og Alvaro Arbeloa satt på innbytterbenken til spanjolene.

Har vunnet EM to ganger

Disse fire er de eneste Liverpool-spillerne som kan titulere seg som EM-vinnere. De har også alle vunnet EM to ganger, men bare Reina var fortsatt Liverpool-spiller da Spania vant mesterskapet for andre gang på rad fire år senere.

I den finalen, hvor Italia ble beseiret, spilte Alvaro Arbeloa og Xabi Alonso fra start. Begge var da Real Madrid-spillere. Torres, som var blitt Chelsea-spiller, kom inn og spilte det siste kvarteret.