Kontraktsrebellen som nesten ikke har spilt fotball det siste året

Det er snart ett år siden Yasser Larouci signaliserte at han ikke ønsker å være Liverpool-spiller lenger. I morgen løper kontrakten hans ut.

Yasser Larouci fikk to førstelagskamper for Liverpool i 2019/20-sesongen. Men i fjor sommer gjorde den talentfulle venstrebacken det klart at han ønsket en overgang til en annen klubb, for å få spille fast førstelagsfotball.

Leeds og Brentford var blant klubbene som viste interesse for tenåringen i fjor, men det ble aldri noe konkret ut av det for forsvarsspilleren som debuterte for Liverpool i januar 2020.

Larouci trente fast med førstelaget i hele 2019/20-sesongen, men spilleren viste liten vilje til å binde seg til Anfield-klubben på lang sikt. Allerede i fjor sommer rapporterte Neil Jones i Goal om lange diskusjoner mellom klubb og spiller, der man til slutt konkluderte at den Algerie-fødte franske ungdomslanslagsspilleren skulle få ønsket sitt innvilget.

Likevel har Larouci fortsatt ikke forlatt Liverpool. Han fikk tilbud om en ny kontrakt av Anfield-klubben så sent som i vår.

Ønske om å få betalt for spilleren

Larouci kom til Liverpool fra Le Havre i 2017, og kontrakten hans med Liverpool løper ut i morgen. Da kommer det kanskje en avklaring av hans situasjon.

Liverpool har altså akseptert Laroucis ønske om å flytte på seg. Grunnen til at Anfield-klubben har forsøkt å få Larouci til å skrive under en ny kontrakt er ønsket om å få betalt markedsverdi for 20-åringen, og at klubben i det minste kan kreve et kompensasjonsbeløp når kontrakten hans løper ut.

Larouci fikk førstelagsdebuten i FA-cupseieren over Everton i januar i fjor, da han kom inn for James Milner tidlig i kampen, og spilte en viktig rolle i 1-0 seieren. Deretter startet han bortekampen mot Shrewsbury i fjerde runde av turneringen senere samme måned, men kunne ikke spille omkampen på Anfield på grunn av en skade.

Gjennom hele sesongen 2021/21 har Larouci blitt nevnt av journalistene som en spiller Liverpool forsøkte å selge. Men han ble aldri solgt, verken i sommer- eller vintervinduet, og dermed ble han i klubben uten å bli satset på. Det ble bare to opptredener for Liverpools U23-lag gjennom hele sesongen. De nærmeste dagene får vi kanskje en avklaring hva som skjer med fotballfremtiden til den unge forsvarsspilleren.

Flere har satt seg i samme båt

En annen spiller som i likhet med Larouci har konkludert med at han aldri vil få sitt gjennombrudd på et stjernespekket Liverpool-lag, er Remi Savage. Han valgte som Larouci å takke nei til kontrakten Liverpool tilbød ham, og signerte isteden en treårskontrakt med Newcastle. Den 19 år gamle forsvarsspilleren spilte 19 kamper for Liverpool U23 sist sesong.

Scouseren har vært i Liverpool helt siden han var barn, og han spilte på U18-laget under ledelse av Steven Gerrard. Han var med på å vinne FA Youth Cup i 2019. Liverpool vil få en kompensasjon på 250.000 pund fra Newcastle.

Situasjonen til Larouci og Savage minner litt om det som skjedde med Rafael Camacho sommeren 2019, da portugiseren forlot Anfield-klubben etter å ha takket nei til en ny kontrakt.

Bobby Duncan og Bobby Adekanye er andre unggutter som trodde at gresset var grønnere andre steder. Steven Gerrards fetter, Duncan, overrasket de fleste da han med den aktive agenten Saif Rubie i spissen, bestemte seg for å presse gjennom en overgang til Fiorentina for å spille førstelagsfotball. I Firenze ble han imidlertid en flopp, og i ettertid kvittet scouseren seg med agenten Rubie, som var sterkt involvert i det dårlige valget.