Ikke nådig mot Jota etter Portugals EM-exit

Tidligere Manchester United-stjerne gir Liverpool-spiller det glatte lag etter at Belgia slo ut Portugal av EM.

28. jun 2021 kl 14.34Einar Kvande

ITV sin fotballekspert Roy Keane slaktet Diogo Jota og Joao Felix etter at Portugal ble slått ut av EM av Belgia søndag kveld.

Før belgierne scoret sitt vinnermål hadde Portugal de største sjansene, og Jota var blant spillerne som ikke traff mål. Liverpool-angriperen ble byttet ut i annen omgang. Inn kom Joao Felix, og heller ikke han går klar av Keanes kritikk. 

– Jeg er overrasket over at Jota bommet på sjansen han fikk i første omgang. Han har scoringer i seg. Det har vi sett før, både med Liverpool og landslaget. Førstetouchen hans kunne kanskje ha vært litt bedre. Men han så aldri komfortabel ut. Og du må være kritisk. Når du får sjanser som dette, må du klare å treffe mål, utbasunerte Keane etter kampen.

– Portugal gikk ut av turneringen fordi de manglet kvalitet på den siste tredjedelen. De hadde et par sjanser, og jeg blir virkelig forbannet når spillere ikke tar vare på sjansene sine. I alle fall når de er kvalitetsspillere.  

Ingen unnskyldninger

– Det finnes ingen unnskyldninger. Du ser spillere som legger seg bakpå og ikke treffer mål. De må i det minste teste keeperen, for dette er toppspillere.

– Da Felix kom inn fremsto han som en kujon. Landet ditt trenger deg. Han kommer inn, og da må han treffe mål. 100 millioner for han der? Dersom jeg var Ronaldo ville jeg kjeppjaget ham ut av garderoben.