Liverpool var siste klubb som betalte penger for Mario Balotelli. Nå er han klar for sin tiende klubb i karrieren

Balotelli er igjen på flyttefot.

8. jul 2021 kl 12.35Arild Skjæveland

Da Liverpool kjøpte Mario Balotelli fra AC Milan i 2014, var de den siste klubben som betalte penger for italieneren.

Etter en sommer der Brendan Rodgers benektet interesse for spilleren, var de røde etterhvert desperate etter å ha mistet Luis Suarez uten å få inn skikkelige erstattere. Alexis Sanchez røk, og en så etterhvert til Milan og Mario Balotelli.

Liverpool betalte 16 millioner pund for spilleren, som floppet skikkelig. Han endte opp med å score fire mål på 28 kamper for klubben, før han ble lånt tilbake til Milan.

Jürgen Klopp er kjent for å gi spillere en sjanse, men med Balotelli var det egentlig aldri aktuelt, og han ble gitt bort gratis til Nice sommeren 2016, etter bare to år inn i en treårskontrakt.

En uvanlig kontrakt

Balotelli sin kontrakt var en av de som ble offentliggjort av Football Leaks i 2016. Den viste at spilleren ble betalt 85 000 pund i uken i grunnlønn – og at han ville bli betalt 50 000 pund per mål han scoret etter at han hadde nådd fem scoringer i Premier League og Champions League. 

Han endte opp med å score ett ligamål, ett mål i Champions League, ett i Europa League og ett i ligacupen i sin tid i klubben, så det ble ingen ekstra utbetalinger.

I tillegg skulle han få en bonus på én million pund dersom han oppførte seg godt, og klarte å holde seg unna episoder som «spytting eller annen voldelige eller støtende oppførsel». Det var et krav at spissen skulle «oppføre seg passende for en Liverpool-spiller».

Dersom han holdt seg unna trøbbel, ville han få én million pund per sesong, sto det i kontrakten. Han klarte å holde seg unna utvisninger i tiden sin i klubben.

Klubb nummer fem etter Liverpool

Balotelli gikk gratis til Nice i fransk fotball, der han gjorde sakene sine bra. Han scoret 43 mål på 76 kamper i klubben, og hadde i tillegg tre målgivende.

Det endte likevel ikke bra, og etter to og en halv sesong fikk han kontrakten sin terminert for å signere for Marseille.

30-åringen spilte en halv sesong for Marseille, og scoret åtte må på 15 kamper.

Han forlot Marseille etter en halv sesong, for å til sin hjemklubb Brescia på fri overgang. Der scoret han fem mål på 19 kamper da laget rykket ned. Han stilte ikke på trening i juni og juli i fjor sommer.

I november i fjor dukket det opp bilder av at han trente med klubben Franciacorta i Serie D. Måneden etter signerte han en kontrakt på sju måneder med Monza i Serie B – en klubb som er eid av Silvio Berlusconi som han kjente godt fra AC Milan. Han scoret seks mål på 14 kamper for klubben.

Nå er han klar for en ny klubb – og for første gang skal han spille i Tyrkia.

Han har signert en treårskontrakt (!) med Süper Lig-klubben Adana Demispor, som er nyopprykket til den øverste divisjonen. Der skal han spille med draktnummer 9.