Tidligere røde på flyttefot

1. juli er den store datoen for klubbskifter.

1. jul 2021 kl 18.21Arild Skjæveland

Kontrakter i fotballen går fra 1. juli til 30. juni fra år til år, og det betyr at Liverpool i dag har gjort én signering, samtidig som de har mistet tre spillere.

Signeringen er Ibrahima Konaté fra RB Leipzig, som nå offisielt er rød. Vi venter fortsatt på å se bildene av ham i Liverpool-drakten, men kanskje får vi ikke det før han stiller til pre-season 12. juli.

Samtidig har Gini Wijnaldum nå offisielt blitt Paris Saint-Germian-spiller, Ozan Kabak er tilbake i Schalke 04 etter å ha vært i Liverpool på lån, og Yasser Larouci er frigitt.

Klavan vender hjem

Liverpool kjøpte Ragnar Klavan fra Augsburg for 4,2 millioner pund i 2016, og solgte han videre til Cagliari for to millioner to sesonger senere. Etter tre sesonger i Serie A, der han kun spilte 64 kamper på grunn av en akillesskade, vender han nå hjem til Estland igjen.

Nå har Klavan signert for klubben Paide Linnameeskond i hjemlandet. Der er sesongen allerede i full gang, og laget ligger på tredjeplass i Meistriliiga. Det er seks poeng opp til ledende Levadia.

Klavan fyller 36 år senere i år. Han startet karrieren i Elva i 2001, før han gikk til Tulevik i 2002. Der spilte han i én sesong, før veien gikk videre til Flora. Det var fra Flora han ble lånt ut til Vålerenga i 2004/05-sesongen.

Caulker til storklubb

Steven Caulker var den første spilleren Jürgen Klopp hentet til Liverpool, og mange vil helst huske ham som midtstopperen som ble kastet inn på topp for å skape kaos. Han fikk fire kamper for Liverpool da han kom på lån fra Queens Park Rangers i 2016, mens Martin Skrtel, Dejan Lovren, Mamadou Sakho og Kolo Touré alle var skadet samtidig i 2016.

Han fikk seks måneder på Anfield. Bare ett år senere sto Caulker frem i et åpenhjertig intervju med The Guardian og fortalte om sine problemer med alkohol og gambling. I intervjuet fortalte han at han slet med angst og depresjoner, og det var i disse mørke stundene han tydde til gambling og spilte bort hundretusenvis av pund. Han brukte alkohol for å døyve angsten. Han endte flere kvelder på glattcelle, blant annet i Liverpool.

I februar 2017 ble han arrestert etter å ha vært aggressiv og kastet ting rundt seg på en jernbanestasjon i London. Han skal også ha forsøkt å plassere et anseggsgjerdet på hodet til noen. Seks år tidligere ble han også arrestert i Swansea etter en natt på byen.

Nå har Caulker kvittet seg med gambling- og alkohol-problemene, og har hatt suksess i tyrkisk fotball for Alanyaspor. Så stor sportslig suksess at han nå er snappet opp av storklubben Fenerbahce. 29-åringen har signert en toårskontrakt med Fenerbahce.