Det virker mer og mer sannsynlig at Neco blir værende i Liverpool

Stadig flere rapporter bygger opp under teorien om at høyrebacken blir en del av Liverpool-troppen også i 2021/22.

11. aug 2021 kl 09.04Einar Kvande

Allerede for ni dager siden ble det rapportert at det ser ut som Neco Williams blir værende i Liverpool, og den påstanden får nå støtte av Caoimhe O'Neill i The Athletic.

– Neco Williams vil sannsyligvis bli værende i klubben denne sesongen, trass i tidligere rapporterer om at han kunne komme til å forlate Liverpool i sin søken etter mer førstelagsfotball, skriver hun.

O'Neill tar riktignok forbehold om at ting kan forandre seg i forhold til sidebackens fremtid.

– Men slik det ser ut nå vil waliseren bli værende på Merseyside, slår hun fast.

Williams var i Liverpools kamptropp hele 44 ganger forrige sesong, men kom på banen i bare 14 av disse, og han spilte fra start i bare ni av kampene.

Et klart andrevalg

20-åringen er et klart andrevalg i sin posisjon, bak Trent Alexander-Arnold, som signerte en ny fireårskontrakt med Liverpool i sommer. Det klare førstevalget på høyrebacken er bare 22 år gammel, og dermed er det en viss fare for at Williams aldri blir Liverpools foretrukne høyreback.

Williams spilte andre omgang da Liverpool slo Mainz i sommer, og han fikk den siste halvtimen i tapet for Hertha Berlin. I 1-0 seieren over Bologna spilte han de første 44 minuttene av 60-minutterskampen, før han fikk hele 80 minutter på banen i generalprøven mot Osasuna.

Vi sitter vel med en følelse av at spillerne som startet kampen mot Athletic Bilbao søndag ligger best an til å komme med i startoppstillingen i ligapremieren mot Norwich, og det virker ganske så sikkert at Alexander-Arnold starter på høyrebacken mot kanarifuglene, og at Neco dermed i beste fall må nøye seg med en plass på innbytterbenken.