Sist Norwich var i Premier League møtte de også Liverpool i ligapremierenBare halve Liverpool-laget fra den gang er startaktuelle

Resultatet den dagen var et varsku om hvordan sesongen ville bli for begge lag.

Sesongen da Liverpool vant ligaen for første gang på 30 år, 2019/20, møtte de også Norwich i ligaåpningen. Den kampen ble riktignok spilt på Anfield, og ikke på Carrow Road som denne gang, men resultatet den dagen bar i grunnen bud om hva begge klubbene kunne vente seg utover i sesongen.

Liverpool vant nemlig 4-1, og ble til slutt ligamestere, mens Norwich havnet helt sist i Premier League, med bare 21 poeng, etter fem seiere, seks uavgjorte kamper og hele 27 tap. Det var hele 13 poeng bak Bournemouth og Watford på de to andre nedrykksplassene.

Liverpool vant på sin side 32 av sine kamper, spilte uavgjort i tre og tapte tre, og plukket hele 99 poeng, noe som er klubbrekord.

I oppgjøret som slo an tonen for sesongen, var spesielt førsteomgangen imponerende av de røde. For Norwich-kaptein Hanley kunne imidlertid sesongen ha startet langt hyggeligere, da han åpnet ballet med å bomme på en klarering og sette ballen i eget nett etter bare sju minutters spill.

Mohamed Salah doblet ledelsen tolv minutter senere. Firmino var litt heldig som fikk ballen i boksen etter slurv i Norwich-forsvaret, og han spilte smart til Salah. Egypteren løp gjennom gjestenes forsvar, og satte ballen lavt i mål alene med keeper.

En seier med bismak

Liverpools tredje for dagen kom før en halvtime var spilt. Liverpool fikk en corner. Salah la inn fra venstre, og Virgil van Dijk var totalt overlegen i lufta og headet inn 3-0 via Norwich-keeperen.

Tre minutter før pause ville også Divock Origi være med på moroa. Trent Alexander-Arnold la et herlig innlegg inn i feltet, og belgieren headet inn det fjerde målet.

Etter en firemålsledelse til pause senket Liverpool tempoet i annen omgang, og Norwich fikk et trøstemål.

4-1 var et flott resultat på åpningsdagen, men likevel ble det en seier med en bismak, da keeper Alisson Becker måtte forlate banen med en leggskade i første omgang. Inn kom Adrian, som gjorde en helt grei Liverpool-debut. Alisson var ikke tilbake i trening igjen før den 27. september, så spanjolen fikk halvannen måned mellom stengene i begynnelsen av mesterskapssesongen.

Bare halvparten er startaktuelle

Slik så startoppstillingene ut for to år siden.

Liverpool: Alisson (Adrian 39), Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum, Salah, Firmino (Milner 85), Origi (Mané 74)

Norwich: Krul, Aarons, Hanley, Godfrey, Lewis, McLean, Trybull (Hernandez 69), buendia, Stiepermann (Leitner 58), Cantwell, Pukki (Drmic 82),

Når Jürgen Klopp skal ta ut sin startellever til lørdagens premiere på Carrow Road er det ikke usannsynlig at bare 5-6 spillere fra startoppstillingen for to år siden vil være med. Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho og Salah virker bankers. Vurdert etter de to siste treningskampene er det heller ikke usannsylig at Virgil van Dijk kommer med i startoppstillingen isteden for Ibrahima Konate, mens det blir spennede å se om Klopp velger Diogo Jota eller Roberto Firmino som den siste spilleren i angrepsrekka, etter at begge noterte seg på scoringslista i de to siste preseasonkampene.

Andy Robertson er skadet, kampen kommer trolig for tidlig for Joe Gomez og Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum har forlatt klubben, mens Divock Origi antagelig må nøye seg med en plass på innbytterbenken.