– I 50 minutter så vi en absolutt toppkamp fra mitt lag

Jürgen Klopp beskriver oppgjøret mot Athletic Club som den mest intense treningskampen så langt i preseason.

8. aug 2021 kl 21.49Einar Kvande

Diogo Jota sendte Liverpool i føringen etter 13 minutter mot baskerne, men Athletic utlignet åtte minutter ut i annen omgang. 

– Dette var nok den mest intense treningskampen vi har hatt så langt i preseason. Du kunne se det på ansiktene til spillerne. I 50 minutter så vi en absolutt toppkamp fra mitt lag, sa Jürgen Klopp til pressen etter kampslutt.

Publikum var tilbake på Anfield, og det satte Klopp virkelig pris på.

– Vi ble virkelig inspirert av publikum. Å ha 42 000 tilskuere tilbake på stadion, som virkelig hadde sett frem til å se oss igjen, var noe guttene la merke til, og som gjorde at de spilte en strålende førsteomgang. En omgang full av styrke, god fotball, spill mellom lagdelene, supert kontringspress, vi vant ballen tilbake, spilte den fremover og var direkte.

– Jeg så masse bra i dag, og det er hva du trenger for å få en suksessfull sesong.

– I våre gode perioder burde vi ha brukt dette til å score flere mål. Det var det eneste vi ikke gjorde i dag.

– Målet Bilbao scoret, fortjente de. Vi ble litt passive i den perioden av kampen. Det var ikke spesielt fornuftig av oss, for dersom du trenger en pustepause må du holde på ballen og la dem løpe. Vi gjorde ikke det. Det handler om rytmen vi fortsatt må finne. 

– Dersom Robbo ikke hadde blitt skadet, ville jeg vært henrykt over prestasjonen. Men den tok selvsagt bort noe av glansen.