Treningskampene som ga Klopp et hyggelig problem

De to generalprøvene til Liverpool, mot Athletic Bilbao og Osasuna, var av en slik kvalitet at Jürgen Klopp ble positivt overrasket en snau uke før ligastart.

12. aug 2021 kl 14.03Einar Kvande

Liverpool stilte med to helt forskjellige lag i de to kampene, og på papiret virket det som mannskapet som utgjorde startelleveren mot Athletic Bilbao kanskje var tiltenkt samme rolle mot Norwich i ligaåpningen, mens laget som startet mot Osasuna hadde litt mer B-preg over seg.

Men i begge kampene ble det levert prestasjoner som skapte hodebry for Jürgen Klopp. I den grad at han nå virkelig må gå i tenkeboksen for å finne frem til den beste startoppstillingen på Carrow Road. Det eneste som er sikkert er at vi ikke får se Andy Robertson og Curtis Jones på banen mot kanarifuglene, da duoen ble skadet i hver sin generalprøve.

– Måten vi spilte og presterte på ga meg en god tilbakemelding. Dersom du ønsker å være i startoppstillingen blir dette nå det laveste nivået du får spille på. Nå får vi prøve å finne ut hva som skal være startoppstillingen, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com i dag.

Fikk fri på tirsdag

Liverpool-manageren forteller at han ga sine spillere fri på tirsdag. I går og i dag kjøres det vanlig trening, mens manageren må ta sine avgjørelser foran kampen i løpet av fredagen.

– Dette er avgjørelser for bare en kamp, ikke for hele sesongen. Så det er ikke så mye hodebry, sier Klopp.

I «Pausepraten - The Kopite Podcasten» bruker vi mye tid på å diskutere lagoppstillingen til seriestart. 

Liverpool-manageren slo samtidig fast at Virgil van Dijk og Joe Gomez er i så god form at de vil være i stand til å starte kampen mot Norwich om det er behov for det.

Basert på de to generalprøvene kan dette fort bli startoppstillingen mot Norwich: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas, Milner, Keita, Elliott, Mané, Salah, Jota.

De tre største usikkerhetsmomentene synes å være om det blir Virgil van Dijk eller Ibrahima Konate som blir makker til Joël Matip i midtforsvaret, om det blir Jota eller tomålsscorer mot Osasuna, Roberto Firmino, som får starte i angrepsrekka sammen med Salah og Mané, og om Fabinho tar en av plassene på midtbanen selv om han startet preseason senere enn de tre nevnte.