– Vi er ikke blinde, vi ser hva de andre lagene gjør

Liverpools sesongforberedelser går mot slutten. I dag spilles sommerens siste treningskamp. Jürgen Klopp er nok en gang klar for å kjempe om ligatittelen.

9. aug 2021 kl 12.50Einar Kvande

Regjerende ligamestere Manchester City bekreftet fredag kjøpet av Jack Grealish fra Aston Villa for rekordsummen 100 millioner pund, og de er også ute etter å hente Harry Kane fra Tottenham for et lignende beløp. 

Manchester United har brukt 73 millioner pund på Jadon Sancho, og 41 millioner pund på Real Madrid-stopper Raphael Varane, mens Chelsea er i ferd med å hente Romelu Lukaku fra Inter for over 90 millioner pund.

– Vi er ikke blinde. Vi ser hva de andre lagene gjør. Men vi trenger ikke fremstå som et bedre lag enn dem, vi trenger bare å være i stand til å slå dem. Det skal vi forsøke å gjøre så ofte som mulig, sa Jürgen Klopp til pressen etter at hans lag spilte 1-1 mot Athletic Bilbao.

Isteden for kjøpe seg til suksess forsøker Klopp å forbedre det mannskapet han allerede har til rådighet. 

– Det handler om å forbedre seg. Ikke bare å repetere våre prinsipper, men om å forbedre seg. Det skal skje med godt forsvarsspill som basis. Vi må finne en måte å spille god fotball på. Fotball som gir oss resultater. Fotball som gir oss spenning, og som gjør folk opprømte. Slike ting.

Slik lyder mantraet til Liverpool-manageren. Og det var akkurat dette han var så fornøyd med etter generalprøven mot Athletic Bilbao.

Har lagt grunnlaget

– Jeg tror også dere mener dette var bra til tider. Jeg håper dere tenkte at dette var Liverpool slik vi kjenner dem. Men vi ønsker ikke å bare være Liverpool slik vi kjenner dem, når det måtte ha vært. Vi ønsker å være Liverpool anno 2021/22. 

– Vi skal bygge videre på det grunnlaget vi har lagt de siste årene. Når du ikke har så mange endringer i troppen, er det bra. Vi har nye signeringer, og vi har tre spillere tilbake som vi ikke kunne bruke mesteparten av forrige sesong. Nå er de tilbake på laget.

– Vi har selvsagt en ny midtbanespiller i troppen, i Harvey Elliott. Vi har spillere som kan ta store steg, og innfri sitt potensial. De er på god vei. Slik er situasjonen. Jeg er komfortabel med den.

Dette er kjøpene til våre argeste rivaler så langt

Manchester City
Kaiky, Fluminense, £9M
Metinho, Fluminense, £4,5M
Scott Carson, Derby, gratis
Jack Grealish, Aston Villa, £100M

Manchester United
Jadon Sancho, Borussia Dortmund, £73M
Tom Heaton, Aston Villa, gratis
Raphael Varane, Real Madrid, £42.7M

Chelsea
Marcus Bettinelli, Fulham, gratis

Arsenal
Nuno Tavares, Benfica, £7M
Albert Sambi Lokonga, Anderlecht, £17.2M
Mika Biereth, Fulham, ukjent sum
Ben White, Brighton, £50M

Leicester
Patson Daka, RB Salzburg, £23M
Boubakary Soumaré, Lille, £17M
Ryan Bertrand, Southampton, gratis