– Vi har nok kvalitet i troppen til å kunne erstatte Gini

Fabinho er ikke bekymret over at Liverpool ikke har investert i en ny midtbanespiller i sommer.

8. aug 2021 kl 09.59Einar Kvande

Fabinho, som signerte en ny langtidskontrakt med Liverpool tidligere denne uken, er ikke bekymret over at det ikke er blitt hentet inn en erstatter for midtbanekollega Georginio Wijnaldum i sommer. 

– Vi har gode spillere i troppen vår allerede, som kan erstatte ham, siteres brasilianeren av Mirror.

– Vi har mange alternativer på midtbanen. Vi har Hendo, meg, Thiago, Curtis, Millie, Naby Keita, og mange andre spillere som kan spille i den posisjonen, slår han fast.

– Jeg er ikke bekymret over situasjonen. Selvsagt kommer vi til å savne Gini, også for den personen han er, men vi har kvaliteter i denne gruppen til å kunne erstatte ham.

– Gini var en veldig god venn, så personlig kommer jeg virkelig til å savne ham. Og laget vil savne ham fordi han spilte i alle kampene. Han var aldri skadet, og han var en veldig god spiller. Han var en leder.

– Gini var en spesiell spiller for denne klubben. Han hjalp meg mye da jeg kom til klubben. Nå spiller han for et annet lag, og jeg ønsker ham alt godt i PSG.

Rivalenes storkjøp bekymrer ikke brasilianeren

Ibrahima Konate er den eneste spilleren Liverpool har kjøpt i sommer. Midtstopperen kostet 36 millioner pund da han kom fra RB Leipzig. Samtidig har Liverpools tittelrivaler brukt store penger på å styrke sine staller. Regjerende mestere Manchester City bekreftet fredag kjøpet av Jack Grealish fra Aston Villa for rekordsummen 100 millioner pund, og de er også ute etter å hente Harry Kane fra Tottenham for et lignende beløp. 

Manchester United har brukt 73 millioner pund på Jadon Sancho, og 41 millioner pund på Real Madrid-stopper Raphael Varane, mens Chelsea er i ferd med å hente Romelu Lukaku fra Inter for over 90 millioner pund.

Men rivalenes transferaktivitet bekymrer ikke Fabinho.

– Denne Liverpool-troppen har allerede vunnet både Premier League og Champions League, og andre viktige trofeer. Vi har allerede vist hva vi er kapable til, sier han.

– Vi bryr oss ikke om hva andre lag driver med på transfermarkedet. City er regjernede mestere og Chelsea er regjerende Champions League-mestere. De engelske klubbene er alltid sterke, og vil alltid kjempe om trofeer. Det blir ikke annerledes denne sesongen.

– Vi vil være sterke, og de vil også være sterke. Forhåpentligvis vil vi være litt sterkere. Vi bryr oss ikke så mye med hva de andre lagene driver med. Vi fokuserer bare på oss selv, og jobber hardt for å bli så gode som mulig.

Fabinho kom til Liverpool fra Monaco sommeren 2018. Han har med tiden blitt en svært viktig brikke i Jürgen Klopps mannskap, og har vunnet både Champions League, Premier League, UEFA Super Cup og klubb-VM med Anfield-klubben.

27-åringen står bokført med 122 kamper for klubben i løpet av de tre første sesongene på Merseyside. Han satte navnetrekket sitt på en ny en femårskontrakt tidligere denne uken. Dermed vil han være bundet til klubben frem til sommeren 2026, som i praksis betyr en forlengelse på tre år i forhold til midtbanespillerens gamle avtale.