Kelleher kunne vært førstekeeper på landslaget dersom han spilte oftere

Caoimhin Kelleher har vært andrekeeper på landslaget også i de siste landskampene.

9. sep 2021 kl 21.38Arild Skjæveland

Caoimhin Kelleher var med i den irske landslagstroppen for første gang i 2018. Han har vært på benken 14 ganger for landslaget, og i august fikk han også seniordebuten i en privatlandskamp mot Ungarn, der han også holdt nullen.

I VM-kvalifiseringskampene mot Portugal, Aserbajdsjan og Serbia denne måneden er det 19 år gamle Gavin Bazunu, som er lånt ut fra Manchester City til Portsmouth, som har stått.

Unggutten reddet blant annet et straffespark fra Cristiano Ronaldo.

Kunne spilt fast

Lite førstelagsfotball er grunnen til at Kelleher ikke er irenes førstekeeper. Det var aldri aktuelt å låne ut målvakten denne sommeren, nå som han har klatret forbi Adrian i køen om spilletid bak Alisson.

– Det var en vanskelig avgjørelse, for jeg har så høye tanker om Caoimhin Kelleher, og ser på han som en eksepsjonell målvakt, sier landslagssjef Stephen Kenny til Irish Mirror

– Det er bare det at han ikke spiller, sier han videre.

Kelleher er Liverpools andrekeeper, og dersom FIFA straffer klubbene som holdt igjen de søramerikanske spillere, vil han også stå i mål når de røde skal til Elland Road på søndag. Da vil Alisson Becker være forhindret fra å spille.

Kelleher fikk 10 kamper for de røde forrige sesong.