Klubbene vurderer å trosse FIFA, men det ser ut til å komme en løsning

Vi kan likevel komme til å se Alisson Becker og Fabinho mot Leeds United.

10. sep 2021 kl 17.28Arild Skjæveland

Cristiano Ronaldos comeback i Manchester United er ikke lenger det største samtaleemnet før den kommende Premier League-runden.

Nå handler det meste om de brasilianske spillerne som FIFA og Brasil ikke vil se i aksjon denne helgen, fordi de ikke ikke stilte til landslagssamling i et rødt land – som ville gjort at de uansett mistet kampen på grunn av 10 dager i hotellkarantene ved hjemkomst.

The Telegraph melder at en er i ferd med å komme til enighet om en avtale som lar dem spille likevel. Tidligere i dag ble det klart at Mexico har droppet sitt krav, og lar Raul Jimenez spille for Wolverhampton denne helgen. Det samme har Paraguay gjort, slik at Miguel Almiron får spille for Newcastle. 

Avisen skriver videre at det jobbes med en løsning, og at det ser ut til å løse seg. Myndighetene kan komme til å gi de søramerikanske landene forsikringer om at spillerne deres vil kunne reise til landskampene neste måned. Det er forventet at det kommer en oppdatering fra FIFA i løpet av fredagskvelden.

Kan komme til å ignorere FIFA

Liverpool, Leeds, Manchester United, Manchester City og Chelsea er spillere som nå har brasilianere som nektes spill. Everton har fått tillatelse til å bruke Richarlison, fordi de lot Brasil bruke ham i Copa America og OL i sommer.

The Telegraph rapporterer at det kan være aktuelt for klubbene å ignorere pålegget fra FIFA, og likevel bruke spillerne denne helgen. Det vil ikke komme protester fra Premier League-klubbene som ikke har brasilianere, dersom spillerne spiller mot dem.

Jürgen Klopp ble spurt om situasjonen på sin pressekonferanse tidligere på fredag.

– Og så skal vi spille kamp igjen, så får vi vite at vi ikke kan bruke de brasilianske spillerne våre. Hæ? Vi gjorde ingenting. Vi er ikke ansvarlige for dette, men det er vi som blir straffet. Spillerne og klubbene. Og vi har ingenting å gjøre med avgjørelsene som blir tatt. Hva er det som skjer, undrer Klopp.

– Så vi vet ikke hva som vil skje i helgen. Vi får se hva andre folk avgjør og så må vi bare akseptere det og prøve å vinne kampen, sier Klopp.

Leeds United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.