– Darwin ville også ha scoret flere mål dersom han spilte for City. Jeg håper ikke han sammenligner seg med Haaland

Jürgen Klopp håper Darwin Nunez ignorerer sammenligningene før søndagens kamp.

Erling Braut Haaland og Darwin Nunez var de to mest ettertraktede spissene som byttet klubb i sommer. Braut Haaland gikk til City, mens Nunez endte opp på Anfield – begge for store summer.

De to ble mye sammenlignet, spesielt etter Community Shield-kampen der Haaland gikk målløs av banen, og Nunez kom inn med scoring og målgivende. Siden den gang har nesten alt handlet om nordmannen i engelsk fotball.

Uruguayaneren scoret sitt fjerde mål for de røde mot Rangers i midtuka – mens Haaland har eksplodert med 20 mål på 13 kamper i lyseblått. Jürgen Klopp har fått spørsmål om de to spissene i oppbyggingen til søndagens storkamp.

– La meg si det slik… Jeg tror Darwin Nunez ville ha scoret noen flere mål han også, dersom han hadde spilt sentralt for Manchester City denne sesongen, sier Klopp i den lukkede delen av pressekonferansen før møtet med Manchester City.

COMMUNITY SHIELD: Da lagene møttes i juli, var det Darwin Nunez som stjal overskriftene. Siden den gang har nesten alt handlet om Erling Braut Haaland i engelsk fotball.

COMMUNITY SHIELD: Da lagene møttes i juli, var det Darwin Nunez som stjal overskriftene. Siden den gang har nesten alt handlet om Erling Braut Haaland i engelsk fotball.

– Han ville også vært en veldig god spiss for dem, der han kunne avsluttet angrepene. Vi må forbedre spillet vårt for å oftere få ham i slike situasjoner, og alle disse tingene, sier manageren videre..

Håper han ikke sammenligner seg

Klopp mener at det har vært mye stang ut for Nunez så langt. 23-åringen kommer veldig ofte til avslutning.

– Jeg vet ikke, og jeg håper ikke at han sammenligner seg med Erling Haaland – men jeg mener han virkelig tar steg her, sier Klopp.

Han mener Nunez hadde godt av at scoringen endelig kom i andreomgangen mot Rangers.

– Du kunne se det i ansiktet hans, at dette målet var veldig viktig for ham. Alle mål er viktige, men det så ut som noen hadde stengt det for ham. Du kan gjøre hva du vil, men målvakten får en hånd eller fot på ballen, sier han.

– Alle sier «ja, du må avslutte annerledes», men som jeg sa med målet til Roberto Firmino etter Joe Gomez sin pasning: «Bobby « kunne satt den til begge sider, men gjorde ikke det - han fikk bare noe på ballen og det gikk gjennom beina på målvakten. Det er det noen spisser av og til gjør. Dersom det går på skinner, vil ballen gå mellom beina. Dersom du har motgang, treffer du foten til målvakten og ballen går utenfor. Vi trenger disse øyeblikkene, og må fortsette.

Han håper at Nunez ignorerer sammenligningene.

– Vi sammenligner ikke. Jeg håper ikke at han gjør det heller, og ikke tenker på det. Jeg ser det ikke slik. Vi er i vår situasjon, og vi ønsker å få orden på det. Det er det vi bekymrer oss for.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.