Det tok bare fem minutter før Hillsborough-sangene kunne høres på City Ground

For andre helg på rad kunne man høre Liverpool-motstanderens supportere synge støtende sanger om Hillsborough.

Forrige helg var det deler av borteseksjonen som valgte å synge stygge sanger om Hillsborough-tragedien på Anfield, og det tok ikke lang tid før enkelte Nottingham Forest-supportere gjorde det samme i lørdagens kamp på City Ground. Viaplay-kommentator Kasper Wikestad påpekte og tok avstand fra syngingen allerede fem minutter inn i kampen som endte med 1-0-seier til hjemmelaget. 

På Twitter har mange reagert kraftig på deler av hjemmefansens synging, og en av dem som tar et oppgjør med den grusomme trenden vi nå ser, er Liverpool Echo-journalist Paul Gorst.

«Sanger om Hillsborough-tragedien har blitt deprimerende vanlig å høre for folk ra Merseyside. Under en uke etter at klubben måtte komme med en uttalelse om motbydelige sanger hørt i borteseksjonen forrige helg, ble vi igjen vitne til skammelig oppførsel fra tankeløse idioter», skriver Gorst. 

Fikk også støtte

Gorst påpeker at det bare tok fem minutter før man kunne høre «never their fault» bli sunget fra deler av hjemmefansen, og at det som gjør saken enda verre er at det var Nottingham Forest som var Liverpools motstander på Hillsborough den forferdelige aprildagen i 1989. 

«Det kunne like gjerne vært Forest-fansen som var på Leppings Lane-tribunen i 1989. Hvis selv ikke dette lagets supportere kan holde seg for gode for slik ekkel oppførsel på tribunen, hvordan skal da røde supportere unngå liknende opplevelser hver eneste helg?». 

For øvrig er det viktig å legge til at det ikke var et flertall som stod for den grusomme delen av syngingen på City Ground lørdag. Hillsborough Survivors Support Alliance har på Twitter takket noen Nottingham Forest-supportere som hengte opp et banner til minne om Hillsborough-ofrene. 

Fotballforbundet gikk forrige helg ut og fordømte syngingen til Manchester City-supporterne, men stod maktesløse igjen på spørsmål om de kunne dele ut en straff. Bakgrunnen for dette skal være at syngingen og tilropene ikke klassifiseres som diskriminerende.

Det har så langt ikke kommet opplysninger om at det blir noe etterspill etter episodene på City Ground.