West Ham forsøkte å hente Darwin Nunez i januar - fikk italiensk kjempe i stedet

Betalte ikke det Benfica ønsket seg - endte med å se til Italia for sin nye spydspiss.

Darwin Nunez kunne ha stått på motsatt banehalvdel i kveldens kamp mellom Liverpool og West Ham dersom sistnevnte hadde lagt litt flere pund på bordet i januar, da interessen for uruguayaneren virkelig begynte å ta seg opp. 

Fabrizio Romano var blant dem som i vår skrev at West Ham la inn et bud på om lag 40 millioner pund for 22-åringen mot slutten av januarvinduet, og at Benfica vurderte budet. Til slutt endte imidlertid portugiserne opp med at de ville ha litt mer for sin toppscorer, og avtalen falt gjennom. Etter dette valgte for øvrig Nunez å avslutte samarbeidet med sin daværende agent. 

Det ble rapportert at West Ham kom til å gjøre et nytt fremstøt for spissen i sommer, men da kom Liverpool dem i forkjøpet - i kamp med Manchester United. Til slutt ble Nunez rød, for en overgangssum som kan stige til 85 millioner pund avhengig av klausuler. 

Og West Ham valgte å gå for en annen måljeger da de skulle styrke sitt angrep. 

Har kommet godt i gang

I slutten av juli ble det kjent at David Moyes hadde fått en av spissene han var på jakt etter, nemlig 23 år gamle Gianluca Scamacca. Italieneren ble hentet fra Sassuolo for 35 millioner pund, og har de siste ukene spilt seg inn i førsteelleveren på bekostning av Michail Antonio, som har vært første og eneste valg på topp i flere sesonger. 

Spesielt i European Conference League har Scamacca kommet godt i gang. Han scoret i begge kvalik-oppgjørene mot danske Viborg, og slo også til med scoring mot Silkeborg i gruppespillet. I oktober har han vært i kjempeform. Han startet og scoret mot både Wolves og Fulham de to første helgene, samtidig som han ble matchvinner som innbytter borte mot Anderlecht i midtuken.

Se Scamaccas perle mot Wolves:

– Michail Antonio har vært nødt til å spille 80 kamper tidligere, så det gir mening at de har fått inn en spiller som gjør at de kan dele litt på spilletiden der oppe, sa Klopp om nykommeren, som spiller på det italienske landslaget, på sin pressekonferanse tirsdag. 

Med sine 195 centimeter er Scamacca en kjempe av en spiss, og han har mye av sin forse i hodespillet. I tillegg er han regnet som en bunnsolid avslutter. Forrige sesong scoret han 16 mål for Sassuolo i Serie A. 

Han regnes også for å være en mer mobil spiller enn mange andre på samme størrelse, ifølge Coaches Voice. Italieneren er rask på de første meterne, og hvis han først kommer fri, er han livsfarlig foran mål. Han bruker også styrken sin til å holde på ballen og få med seg lagkamerater i det oppbyggende spillet. 

Etter å ha holdt Erling Braut Haaland unna mål på søndag, skal Joe Gomez og Virgil van Dijk få bryne seg på en ny, stor utfordring i kveld.