Konate skrev VM-historie - ikke siden finalen i 2006 har vi sett noe lignende

Ibrahima Konate trekkes frem som Frankrikes beste spiller i 1-0-tapet for Tunisia.

Ibrahima Konate var tilbake i startoppstillingen til Frankrike i 1-0-tapet for Tunisia, og Liverpool-stopperen er en av svært få franske spillere som får lovord etter innsatsen i den siste gruppespillkampen. 

Statistikk fra Squawka viser at Konate ble den første spilleren i årets mesterskap til å sette inn over ti taklinger i en VM-kamp. Bare i første omgang satte han inn åtte taklinger, og vant samtlige, og statistikken viser elleve taklinger da kampen var slutt.

Ingen spillere har satt inn flere taklinger i en VM-kamp siden Gennaro Gattuso i VM-finalen i 2006, og ingen midtstopper har satt inn flere taklinger i en enkelt kamp i hele VM-historien, melder StatATM.

Konate vant 13 av 14 dueller på bakken mot Tunisia, hadde fire klareringer, 1 brytning, og en pasningssikkerhet på 98,6%.

Squawka opplyser at Konate hadde flere vellykkede taklinger enn noen annen spiller i gruppe D, 13 i tallet. Ingen klarte å drible seg forbi Liverpool-forsvareren, og han laget ingen frispark.

Totalt var Konate involvert i 22 dueller i gruppespillet, og han vant 21 av dem!

På Twitter mangler det ikke på lovord om Liverpools franskmann, som av flere trekkes frem som Frankrikes klart beste spiller i denne kampen, og prestasjonen hans beskrives som verdensklasse.

Skuffet over lagets prestasjon

I et intervju med beIN Sports etter kampen la ikke Liverpool-spilleren skjul på at han hater å tape, og han mente at hans lag hadde sløst for mye med sjansene.

Konate poengterte at laget må prestere mye bedre i søndagens åttedelsfinale, der de vil møte laget som kommer på andreplass i gruppe C, en gruppe bestående av Polen, Argentina, Saudi-Arabia og Mexico.

Foran de siste kampene i den gruppen i kveld er det Argentina som ligger på andreplass. 

Konate ble også intervjuet av TF1. Til dem uttalte han at laget hadde spilt en svak kamp, og at de burde ha hevet seg og spilt på et høyere nivå. 

– Jeg hater å tape. I helgen kan vi ikke være på det samme nivået. Da blir det en skikkelig kamp, sa Liverpool-stopperen.

– Jeg kan ikke si at vi gjorde for mange endringer. Vi som spilte kan ikke bruke det som unnskyldning. Vi var ikke på det nivået som kreves, og sløste alt for mye med sjansene.

– Nå må vi konsentrere oss om neste kamp, stå sammen og glemme denne kampen. Om vi møter Mexico, Argentina eller hvem det nå måtte bli, så vil det uansett bli en vanskelig kamp, avsluttet forsvarsspilleren.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.