Konaté fikk 20 minutter på banen da Frankrike langt på vei vant gruppen

Ibrahima Konaté startet på benken.

Frankrike - Danmark 2-1

Ibrahima Konaté startet i åpningskampen mot Australia, men måtte starte lørdagens kamp mot Danmark på benken, da Didier Deschamps gjorde tre endringer i forsvarsrekken og satte inn Raphael Varane (Manchester United) i stopperpar med Dayot Upamecano.

Det var en ganske underholdende kamp på Stadium 974, der Aurelien Tchouameni viste hvorfor de røde ønsket å kjøpe ham i fjor sommer. En annen spiller, som hele verden nok kunne tenkt seg, er Kylian Mbappé (PSG). Han scoret kampens første mål etter et vakkert angrep like etter at timen var spilt.

Men danskene var absolutt med, og fikk utligningen sin etter en corner. Stussen bakover kom til Andreas Christensen (Barcelona), som headet ballen knallhardt i mål.

Etter 75 minutter kom Ibrahima Konaté inn, da Deschamps byttet ut Varane. Liverpool-stopperen var på banen da Mbappé scoret sitt 31. landslagsmål med låret, etter et flott innlegg fra Antoine Griezmann (Atletico Madrid) i det 86. minutt. Etter seks minutter tillegg blåste den polske dommeren Szymon Marciniak av kampen.

Langt på vei gruppevinner

Seieren var viktig for Frankrike, som langt på vei sikret gruppeseieren i gruppe D med dette resultatet. Deschamps sitt lag har allerede seks poeng og er sikret avansement, og har fire plussmål.

På onsdag skal de møte Tunisia, som har ett poeng etter sine to første kamper. Tunisia må vinne, samtidig som Australia og Danmark spiller uavgjort, for at de skal gå videre.

Australia slo Tunisia tidligere lørdag, og er videre fra gruppen dersom de tar poeng mot danskene i siste gruppespillkamp.

Frankrike skal spille åttendedelsfinale søndag 4. desember om de blir gruppevinnere, eller lørdag 3. desember om det skulle skje et under og de ble nummer to.

Dersom Frankrike, som ventet, vinner gruppe D, skal de møte laget som kommer på andreplass i gruppe C i åttendedelsfinalen. Det blir Polen, Saudi-Arabia, Mexico eller Argentina. Mexico og Argentina møtes i lørdagens siste kamp kl. 20.00 – og dersom Mexico skulle vinne den kampen er Lionel Messi og co allerede ute.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.