Jürgen Klopp skal lede Liverpool for 400. gang

Det har blitt vesentlig mange flere kamper i Liverpool enn i Klopps tidligere klubber.

Jürgen Klopp ledet Mainz i sju år og fire måneder – der ble det 269 kamper. I Dortmund satt han i sju år, og ledet laget i 318 kamper.

I Liverpool har han nå sittet i sju år og 24 dager, og i kveld skal han stå på sidelinjen for 400. gang. Det har vært travle år med med ekstremt kamper siden tyskeren tok over i oktober 2015.

Managerens mest brukte spiller siden han kom har vært Roberto Firmino. Brasilianeren har spilt i 337 av hans 399 kamper så langt for de røde. På de kampene har han scoret 106 mål og hatt 78 målgivende, ifølge Transfermarkt. James Milner er nestemann på listen med 297 kamper.

Slik er kampene fordelt:

Premier League: 270 kamper, 170 seire, 62 uavgjorte og 38 tap.
FA-cupen: 22 kamper, 12 seire, fire uavgjorte og seks tap.
Ligacupen: 24 kamper, 15 seire, én uavgjort og åtte tap.
Europa: 78 kamper, 48 seire, 14 uavgjorte og 16 tap.
Andre turneringer: Fem kamper, tre seire og to tap.

Tenker ikke på 4-0

Liverpool er allerede klare for åttendedelsfinalen i Champions League, etter seieren borte mot Ajax i forrige uke. For at de røde skal kunne vinne gruppen, må de slå Napoli med fire mål i kveld.

– Det er ikke lenge siden Leeds-kampen, og jeg vet ikke helt hvordan det står til med de som spilte den kampen. Vi skal ikke ta unødig risiko, men alle vet at Napoli er i utrolig form og kanskje er det beste formlaget i Europa for øyeblikket, sa Klopp på mandagens pressekonferanse.

– Det handler ikke om å vinne 4-0 for å vinne gruppen. Vi ønsker å vinne, men resultatet er ikke veldig viktig for øyeblikket.

Liverpool - Napoli har avspark kl. 21.00 i kveld, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.