Kampen mellom United og Liverpool måtte utsettes. Nå er mange av demonstrantene dømt

Protestene i mai 2021 har fått følger.

2. mai 2021 skulle Liverpool møtt Manchester United på Old Trafford, i det som er en av de aller største kampene i den engelske fotballkalenderen.

Verken Manchester United, Premier League eller politiet var forberedt på hvor voldsomme protestene skulle bli.

Det kom to uker etter superligafiaskoen, og hadde bygget seg opp over tid med Glazer-familiens eierskap. En stor gruppe supportere brøt seg inn på stadion og gressmatten. Samtidig var det protester utenfor The Lowry Hotel, som er hotellet United bruker før kampene. De ville ikke la Uniteds lagbuss forlate hotellet for å kjøre til stadion.

Dette var første gang en Premier League-kamp har blitt utsatt til en annen dato på grunn av protester. Kampen ble spilt tolv dager senere – og Liverpool vant 4-2, med Rhys Williams og Nathaniel Phillips i midtforsvaret. En seier som var ekstremt viktig for jakten på Champions League-spill denne sesongen.

Mange har blitt dømt

Sky Sports rapporterer at 39 supportere nå er dømt etter protestene, i alderen 15 til 52 år. Fra før er to andre supportere dømt, og det skal to tiltalte foran retten i desember og april. 

Supportere brøt seg inn på banen og i flere rom på Old Trafford,. 36 politibetjenter fra Greater Manchester Police (GMP) ble angrepet fysisk, og én måtte sendes til sykehus. Også vakter på stadion skal ha blitt angrepet.

Ifølge Sky ble det gjort skade på Old Trafford på i overkant av 70 000 pund (ca 835 000 kroner), deriblant kamerautstyr for 60 000 pund. Supporterne som nå er straffet, dømmes for overfall, skadeverk og innbrudd, og mange utestenges nå fra fotballkamper for en periode.

Denne uken gikk Glazer-familien ut med meldingen om at Manchester United er til salgs. Både Liverpool FC og United er nå åpne for å få nye eiere.