Nå er Brentford-stjernen i trøbbel

Liverpool skal møte Brentford 2. januar. Det kan fort bli uten Ivan Toney.

Ivan Toney har gitt Liverpool store problemer før. Liverpool-supporteren scoret ikke da de røde spilte 3-3 på sitt første besøk til Brentford Community Stadium forrige sesong, men han ga Joel Matip og Virgil van Dijk store problemer, spesielt i luftrommet.

Denne høsten har han vært landslagsaktuell, etter en veldig god sesongstart. Han kom til slutt ikke med i Gareth Southgates VM-tropp, men så lenge ut til å være en veldig god kandidat. Han har 11 mål og 3 målgivende på 16 kamper i liga og cup denne sesongen – og det er kun Erling Braut Haaland (18) og Harry Kane (12) som har flere enn hans 10 mål i Premier League.

Det siste han gjorde før VM-pausen, var å senke Manchester City på bortebane med to scoringer, der vinnermålet kom åtte minutter på overtid.

Nå er Toney i kjempetrøbbel, og kan bli utestengt fra fotballen i lang tid, etter at fotballforbundet FA har siktet ham for 232 brudd på reglene for pengespill i for aktive spillere i engelsk fotball. Regelbruddene skal være for perioden mellom 25. februar 2017 og 23. januar 2021.

Sturridge ble straffet veldig hardt

I 2020 ble Daniel Sturridge straffet med en bot på 150 00 pund, og utestengt fra all fotball i fire måneder. 

For hans del skal det ha vært snakk om to brudd på FA sitt regelverk om spill – mens Toney er siktet for 232 tilfeller – uten at de har gått nærmere inn på hva han har gjort. Sturridge ble anklaget for å ha gitt bort informasjon om at han skulle forlate Liverpool for å gå til Sevilla i 2018, og det ble deretter satt penger på dette.

Ifølge The Guardian har Toney én uke på seg for å svare på anklagene, og fristen er satt til torsdag 24. november. Han kan bli utestengt i lang tid.

Liverpool har så langt ikke møtt Brentford denne sesongen. De røde skal møte Thomas Frank sitt energiske lag på bortebane mandag 2. januar, og på Anfield i fjerde siste serierunde 6. mai. Det spørs om det blir med Toney i troppen etter onsdagens nyheter.