Nat Phillips skryter av ungguttas ilddåp

Et ungt Liverpool-lag skinte ikke, men matchet League One-motstanderen i kampen.

– En vanskelig kamp. Jeg tror det alltid er vanskelig når du har en gruppe med gutter som ikke har spilt sammen mye, ikke trent mye sammen heller. Det var en skikkelig miks av yngre gutter og seniorer som trengte minutter. Men jeg synes vi gjorde det bra, vi kjempet godt, spesielt de unge, forteller Nathaniel Phillips til Liverpoolfc.com.

– Vi matchet Derby fysisk, noe som alltid er vanskelig når du er en ung gutt. Vi gjorde det bra med å holde buret rent, vi hadde noen få sjanser til å score men det var bare ikke meningen, og så åpenbart Caoimhín var enorm i straffekonkurransen som alltid.

Nat er alltid klar

Med sine 25 år og 190 centimeter var midtstopperen blant de mer erfarne seniorene. Startoppstillingen hadde så vidt passert 22 år i snittalder.

– Fra mitt synspunkt og mine egne erfaringer har jeg lært at du aldri vet når en mulighet kan vise seg, og det er ditt ansvar å sørge for at du er klar til å spille kamper ved behov. Ting kan forandres veldig raskt i fotball.

02-MODELL LEDET ANGREPET: Scouseren Layton Stewart har vært en del av akademiet siden han var syv år.

02-MODELL LEDET ANGREPET: Scouseren Layton Stewart har vært en del av akademiet siden han var syv år.

– Det er viktig å beholde den innstillinga og de høye nivåene i trening.

Til slutt kunne backrekka med kaptein Joe Gomez, Calvin Ramsay, Kostas Tsimikas og Nat Phillips innkassere en «clean sheet».

– Jeg tror jeg og Joe ble litt nervøse som midtstoppere etter hvert som kampen pågikk! Caoimh reddet oss ut av det som alltid og vi så noen av de yngre gutta stå frem for å ta en (straffe). Harvey fikk vår avgjørende vinnerstraffe, som er en svært presset situasjon, og han gjorde det briljant og jeg er glad vi er videre.