– Chelsea prøvde seg helt på tampen

Ifølge lokalavisen i Eindhoven prøvde Chelsea å stikke av med Cody Gakpo i siste liten. Klopp er veldig glad for å få angriperen på plass.

Mye har blitt sagt og skrevet om Manchester Uniteds sterke interesse for Cody Gakpo, som onsdag kveld ble klar for Liverpool FC.

Med nederlandske Erik ten Hag som manager, og for et United-lag som er på spissjakt etter å ha kvittet seg med Cristiano Ronaldo denne vinteren, var det mange som forventet at Gakpo skulle ende opp på Old Trafford, en klubb han var blitt koblet til i lang tid.

Men det var Liverpool FC som handlet først, og avtroppende sportsdirektør Julian Ward jobbet gjennom julen, og sikret en overgang som kan bli verdt opp mot 44 millioner pund for spilleren som ble kåret til sesongens spiller i Eresdivise forrige sesong. Han lå også godt an denne sesongen, med 13 mål og 17 målgivende på 24 kamper for PSV Eindhoven.

– Chelsea prøvde seg

Ifølge lokalavisen i Eindhoven, Eindhovens Dagblad, gjorde Chelsea et sent forsøk på å sikre seg Gakpo. Chelsea bekreftet signeringen av David Datro Fofana fra Molde for i går. Han kommer 1. januar. 

Chelsea skal ha vært villig til å betale en totalpakke på 35,4 millioner pund for Gakpo, men PSV valgte å avslå budet. De røde fikk godkjent sitt bud på spilleren som altså var en pakke på ni millioner pund mer.

KLAR: Cody Gakpo blir formelt Liverpool-spiller 1. januar.

KLAR: Cody Gakpo blir formelt Liverpool-spiller 1. januar.

– Han er veldig, veldig interessant

På torsdagens pressekonferanse før kampen mot Leicester fikk Jürgen Klopp spørsmål om nysigneringen, og det var veldig tydelig at han var godt fornøyd med handelen klubben hadde fått gjort.

– Svaret er ganske enkelt. Det er åpenbart, fordi han er en veldig, veldig, veldig god spiller, så hele pakken er veldig interessant. Alderen hans, potensialet han viser og har vist, og kvaliteten han allerede har vist i Nederland og med landslaget. Det gjør ham til en veldig interessant spiller, sier Klopp.

– Derfor var vi interessert i å få tak i ham, og jeg er veldig glad for at vi kunne gjøre det. Det er stort for oss, og stort for ham, så det er kult. Han var åpenbart veldig glad for å komme til oss. Alt vil gå bra, så det er en flott dag, la meg si det slik.

Han bekreftet også at Gakpo trolig ikke debuterer før kampen mot Wolverhampton i FA-cupen, og at overgangen ikke har noen betydning for fremtiden til Roberto Firmino.

Liverpool - Leicester spilles fredag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.