– Det føltes som vi hadde sviktet fansen

James Milner om paraden etter cupdobbelen forrige sesong.

I første episode av den rykende ferske podcasten «We are Liverpool» blir James Milner intervjuet av Robbie Fowler og Peter McDowall. Der forteller visekapteinen om hvordan det var å ha seiersparade i Liverpools gater dagen etter at laget hadde tapt Champions League-finalen i Paris.

Liverpool FC valgte likevel å gjennomføre paraden, for å feire at laget hadde vunnet både ligacupen og FA-cupen.

– Det føltes som vi hadde sviktet fansen, ved å ikke vinne verken Premier League eller Champions League. Men med tanke på alle pengene supporterne bruker og all støtten de gir oss hele tiden, ønsket vi likevel å takke dem med en parade, sier Milner i podcasten.

Yorkshire-mannen har heller ikke kommet over at Liverpool tapte Europa League-finalen for Sevilla i Basel i 2016. En kamp hvor Daniel Sturridge sendte Liverpool i føringen ti minutter før pause, men hvor Unai Emerys mannskap slo tilbake med tre mål i andre omgang.

– Da vi tapte Europaligafinalen var den noen av guttene som druknet sine sorger, og Jürgen Klopp kom inn i garderoben og ba oss synge «We are Liverpool». Vi sa vi ikke ville gjøre det. Han svarte: «Jeg er den jævla manageren deres», og vi kom oss på beina og begynte å synge.

Får spørsmål om krangelen med Virgil van Dijk

Miner får også spørsmål om krangelen han hadde med Virgil van Dijk under 2-1-tapet for Manchester United i august, hvor veteranen kritiserte stopperbautaen for manglende innsats.

– Slik er det i fotball. Vi er alle her for å bli best. Jeg ønsker at Virg, Hendo, Harvey, Alisson, eller hvem det nå måtte være, stiller krav til meg også, for vi er alle her for å nå de samme målene. 

– Jeg ønsker å bli husket som en av spillerne som bidro til at laget klarte å vinne disse troféene. Jeg har vært en av de heldige i garderoben på denne reisen.

– Vi er alle gode venner. Du kan se det gode vennskapet mellom Luis Diaz og Curtis Jones, og de snakker ikke engang samme språk. Likevel spøker de og ler. Jeg skjønner ikke hvordan de får det til. Selv om Luis snakket god engelsk ville han ikke forstå Curtis!

Holder orden på spillerbøtene

Milner er mannen som har kontroll på spillernes bøter i Liverpool. Blant annet er han opptatt av at spillerne ikke skal være på mobiltelefonen hele tiden, for det mener han er ødeleggende for lagånden og samholdet i troppen.

– Spillerne får ikke bruke mobilene sine ved matbordet. Nat Phillips fant Stefan Bajcetics mobil en gang, og stilte inn alarmen hvert femte minutt, slik at han skulle få bot, ler mannen som fyller 37 år i neste uke.

Milner er ikke aktuell til fredagens kamp mot Leicester på Anfield, etter at han fikk kjenning med en hamstringskade i første omgang av ligacupkampen mot Manchester City like før jul, og måtte byttes ut sju minutter før pause. 

Klopp bekreftet ett døgn senere at Milner ikke ville være aktuell til kampen mot Aston Villa 2. juledag, og ei heller mot Leciester på Anfield den 30. desember.

– Millie har ikke blitt noe bedre siden i går. Han vil måtte stå over et par kamper, sa Klopp på lille julaften.