Milner tester treneryrket på Liverpools unge talenter

James Milner tar trenerutdanning, men er slett ikke sikker på om han ønsker å bli verken trener eller manager.

James Milner har gitt et intervju til tidligere lagkamerat på det engelske landslaget, Ben Foster, og der kommer det frem at Liverpools visekaptein slett ikke er sikker på om han kommer til å satse på en karriere som trener eller manager den dagen han legger fotballskoene på hylla. 

– Jeg vet ikke. Jeg forsøker å hjelpe til der jeg kan. Jeg tar trenerutdannelse, og har kjørt noen økter med de unge spillerne på akademiet, noe som er fint, sier mannen som fyller 37 år den første uken i januar.

– Ønsker du egentlig stresset en managerjobb medfører?

Milner lar spørsmålet henge i luften.

– Det er helt sprøtt, og jeg mener enhver manager må ha minst et par år før han får innført sine ideer, og får laget til å spille slik han ønsker. Du skal forandre kulturen i klubben, og slikt tar tid. Men fotball er en knalltøff bransje, og trår du feil kan ting fort endre seg for deg.

Rundet nylig 600 Premier League-kamper

Forrige gang Milner trakk på seg Liverpool-drakta i en offisiell kamp, mot Southampton i november, rundet han 600 Premier League-kamper. Det er noe få spillere gjør i løpet av sin karriere. 

36-åringen har nå kun trioen Gareth Barry (653), Ryan Giggs (632) og Frank Lampard (609) foran seg på lista.

Milner er ikke typen som liker å ligge på latsiden. Han ser allerede frem mot den neste tøffe perioden, som starter nå med julekampene.

– Vi ønsker å gjøre det bedre. Vi har ikke fått den starten vi ønsket oss. Forhåpentligvis får vi noen av de skadede spillerne tilbake. Vi ønsker å tenne på alle sylindrene, og få en god start på andre halvdel av sesongen, slår Liverpools visekaptein fast i intervjuet med Foster.

Milners kontrakt med Liverpool løper ut etter denne sesongen, og dersom Anfield-klubben ikke tilbyr ham noen ny avtale vil dette bli hans siste sesong i helrødt.

  • – Jeg spilte sammen med faren hans for 18 år siden!