Statistikken som taler for en god Liverpool-periode

Benkeslitere og tidlig exit for flere spillere kan være til god hjelp for Jürgen Klopp før den andre halvdelen av sesongen.

VM ble avsluttet med Argentina-seier i går og snart er vi tilbake til den vanlige hverdagen i fotballverden. Et mesterskap midt i en sesong kan by på utfordringer for klubblag som vil kjempe om samtlige titler, og heldigvis for Liverpool og Jürgen Klopp ser det ut til at det kan gi en positiv fordel før den andre halvdelen sparkes i gang.

De røde sendte nemlig bare ned syv spillere til Qatar. Darwin Nunez forsvant ut i gruppespillet. Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Virgil Van Dijk, Alisson og Fabinho var ferdig etter kvartfinalene. Ibrahima Konate var den eneste som tok seg videre derfra, men han måtte se pokalen ryke på straffespark i finalen.

Det som også må nevnes er at Alexander-Arnold, Henderson, Fabinho og Konate ikke spilte viktige roller for landslagene sine gjennom hele mesterskapet, og Alisson er keeper. Van Dijk spilte alt for Nederland, og Nunez spilte mye for Uruguay, men ellers var det lite Liverpool-spillere i aksjon.

Det er nok kjipt for de involverte, men for Liverpool og Jürgen Klopp kan det være en av faktorene som kan sende de røde tilbake i god form før den andre halvdelen sparkes i gang for alvor på torsdag.

RESERVE: Fabinho var en av flere Liverpool-spillere som ble sittende mye på benken under mesterskapet.

RESERVE: Fabinho var en av flere Liverpool-spillere som ble sittende mye på benken under mesterskapet.

Klart færre minutter enn Manchester-klubbene

For det er ingen tvil om at de rødes spillere har blitt brukt betraktelig mindre enn flere av sine argeste konkurrenter. Det kommer frem i en statistikk som er laget av frilansjournalist Andrew Beasley. Han har sett nærmere på hvor mange minutter hvert lag i Premier League har hatt spillere på banen i Qatar.

I den statistikken ender Liverpool på en femteplass, av tjue lag. Det høres kanskje ikke så bra ut isolert sett, men når man dykker mer ned i tallene er det blant annet store forskjeller mellom de røde og Manchester-klubbene.

Dette er listen over de seks øverste klubbene i Premier League per dags dato.

KlubbKamperMinutter
Manchester City624624
Manchester United563873
Tottenham463687
Liverpool231788
Arsenal251699
Newcastle9458

Kilde: Andrew Beasley

Pep Guardiolas mannskap, som Liverpool skal møte på torsdag, går inn i den andre halvdelen av sesongen ble betraktelig mer slitne spillere enn de røde.

Det samme gjelder også Manchester United og Tottenham, som begge har over dobbelt som mange minutter som Jürgen Klopps mannskap. 

Arsenal og Liverpool ligger ganske identisk på listen, og Newcastle er den store «vinneren» med bare ni kamper og 458 minutter fra sine spillere i VM.

Du kan se hele listen i vinduet under:

En utespiller var fast i elleveren

Det kan også være interessant å se hvor mye hver enkelt Liverpool-spiller ble benyttet under mesterskapet.

Van Dijk spilte naturligvis mye, og det samme gjorde Ibrahima Konate, men Trent Alexander-Arnold og Fabinho var knapt i aksjon for sine respektive landslag.

Dette er listen over hvor mange minutter Liverpools spillere ble benyttet.

SpillerKamperMinutter
Virgil Van Dijk5480
Alisson4379 
Ibrahima Konate5294
Jordan Henderson4272
Darwin Nunez3240
Fabinho190
Trent Alexander-Arnold134

Van Dijk er, ikke overraskende, helt i toppen av listen. Nederlands kaptein spilte alt for landslaget sitt frem til det ble stopp i kvartfinalen. Alisson er keeper, så det er vanskelig å vite hvordan mesterskapet vil påvirke hans tilbakekomst på Merseyside.

Konate spilte forholdsvis lite i forhold til at Frankrike tok seg helt til finalen. Det samme gjelder nok også for Henderson. Liverpool-kapteien var ikke en viktig brikke for Gareth Southgate før utover i mesterskapet.

Nunez røk ut så tidlig, og en uke ferie hjalp nok spissen. Han så iallfall veldig frisk ut i treningskampen mot AC Milan. Fabinho og Alexander-Arnold spilte knapt noe som helst.

Kampbelastningen ser utvilsomt bedre ut enn det man kanskje kunne forvente tidligere i høst. Thiago ble ikke engang med for Spania, og det samme gjelder Joe Gomez for England.

Når du legger alt dette oppå hverandre er det likevel vanskelig å komme med en fasit om hvorvidt dette vil påvirke Liverpools sesong fremover, men det kan absolutt slå positivt ut. Kanskje det starter allerede på torsdag, eller kanskje utover i sesongen når de andre lagene kjenner på trøttere ben? Tiden vil vise...