Gikk på første tap i cupen – men kvartfinalehåpet er ikke ute

Manchester City ble for sterke onsdag kveld.

LFC Women - Manchester City 0-2

Liverpool FC Women har gjort sakene sine veldig bra i The FA Women’s Continental Tyres League Cup denne sesongen, med tre strake seire i gruppespillet mot Leicester, Sunderland og Blackburn Rovers.

I kvinnenes ligacup denne sesongen er det fem grupper med fire og fem lag, der vinnerne av hver gruppe vil gå videre til kvartfinalen. Der kommer Champions League-lagene Arsenal og Chelsea inn, i tillegg til den beste gruppetoeren fra gruppene. Egentlig skulle også City ha kommet rett inn i kvartfinalen, men de klarte ikke å kvalifisere seg til Champions League, og måtte derfor inn i gruppespillet der de ble plassert i gruppe B med Liverpool.

Onsdag ventet den hittil klart tøffeste testen, da Manchester City var motstander på Prenton Park. Og selv om Matt Beard sitt lag har vist fremgang de siste ukene, ble de et par nummer for små i denne kampen.

På en kald desemberkveld scoret Filippa Angeldahl og Mary Fowler målene som gjør at det er City som klatrer til topps og vinner gruppen, etter en 2-0-seier.

Alt kvartfinalehåp er ikke ute

Liverpool hadde sine sjanser, både ved Yana Daniels og Missy Bo Kearns, før City tok mer og mer over. Hadde de røde klart å få et uavgjortresultat i denne kampen, ville det endt med en straffekonkurranse om et viktig poeng som ville gitt gruppeseieren.

Dette resultatet gjør at Beard og co må vente og se hvordan det går i de andre kampene, for å se om de blir beste gruppertoer. Med ni poeng av tolv mulige har de alle tiders mulighet til det.

LFC Women: Cumings, Roberts (Koivisto, 61), Fahey (Flaherty, 46), Robe, Silcock (Holland, 83), Campbell (Hinds, 46), Wardlaw (Stengel, 44), Humphrey, Kearns, Daniels, Furness.

Ubrukte reserver: Laws, Matthews, Van de Sanden.

Kvartfinalene skal spilles 18 og 19. januar.