Heftig bruk av aircondition kan åpne døren for Konaté

I kveld er det ny semifinale i VM.

Tirsdag kveld overbeviste Argentina stort da de slo 2018-finalist Kroatia 3-0, og tok seg til finalen i VM. Onsdag kveld er det ny semifinale, når Frankrike skal møte Marokko på Al Bayt Stadium.

Ibrahima Konaté er den eneste av de sju Liverpool-spillerne som deltok i VM som fortsatt henger med, og 23-åringen spilte i de tre første kampene i gruppespillet mot Australia, Danmark og Tunisia. Han spilte hele kampene mot Australia og Tunisia, og kom inn det siste kvarteret mot Danmark.

I utslagsrundene mot Polen og England har han sittet på benken, og det er Raphael Varane som har kommet inn og tatt plassen ved siden av Bayern Münchens Dayot Upamecano.

Kan få muligheten i kveld

Den franske avisen L’Equipe rapporterer at to spillere i den franske troppen nå regnes som usikre, etter å ha blitt forkjølet.

Spillerne det gjelder er midtstopper Upamecano, og midtbanespilleren Adrien Rabiot. Det var Get French Football News som gjenga artikkelen fra L’Equipe først.

Forkjølelsen kan ha kommet som følge av den heftige bruken av aircondition i Qatar. Spillerne trenger ikke å ta tester for å sjekke om de har covid-19 i Qatar, så det antas at det er vanlige forkjølelsessymptomer.

Dersom ingen av de blir klare, kommer Youssouf Fofana (Monaco) inn for Rabiot, og Konaté inn for sin tidligere lagkamerat i RB Leipzig, Upamecano.

Kampen har avspark kl. 20.00 i kveld, og vises på TV 2.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.