I kveld kan Salah passere Dalglish

Egypteren scoret sitt 172. mål for klubben på Boxing Day.

Mohamed Salah fortsetter å levere varene for Liverpool FC, og er klubbens toppscorer denne sesongen med 16 mål så langt etter 23 spilte kamper denne sesongen.

I 3-1-seieren mot Aston Villa scoret han sitt 172. mål for klubben, og tangerte da Sir Kenny Dalglish på klubbens toppscorerliste gjennom historien. Tidligere denne sesongen gikk han forbi Michael Owens 158 mål.

Det blir enda mer imponerende når Salah har scoret sine 172 mål på 277 kamper. Dalglish var selvsagt en annen spillertype, men brukte 515 kamper på å nå det tallet. Det er kun Gordon Hodgson, som spilte for de røde mellom 1926 og 1935, som har et bedre målsnitt enn Salah blant spillerne som har scoret 50 mål eller flere for de røde. Hodgson scoret 241 mål på 377 kamper for klubben, et snitt på 1.56 kamper for hver scoring mot Salahs 1.61, i en helt annen tid.

Det virker ikke urealistisk at Salah skal kunne passere både Robbie Fowler (183 mål) og Steven Gerrard (186 mål) allerede denne sesongen, og komme inn på topp fem.

Fire mål mot Leicester

Leicester har hatt en vanskelig start på sesongen, og har sluppet inn 28 mål på sesongens 16 første ligakamper. På Boxing Day ble det tre baklengs i hjemmekampen mot Newcastle.

På sine ni kamper mot Leicester så langt i Liverpool-karrieren har Salah scoret fire mål. Egypteren scoret tre mål på to kamper mot klubben i sin første sesong for de røde, og scoret også mot dem i 2021. I seks kamper har han gått målløs av banen. Én av dem var 28. desember i fjor, da Liverpool tapte 1-0 på King Power Stadium og Salah misbrukte et straffespark og headet returen i tverrleggeren.

Skulle de røde vinne i kveld, vinner de sin fjerde strake Premier League-kamp. Det har de ikke klart siden april.

Liverpool - Leicester spilles fredag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.