– Jeg har selv opplevd det en gang i min karriere

Jürgen Klopp sier han føler med den uheldige Wout Faes, etter Leicester-stopperens to selvmål på Anfield.

Under pressekonferansen etter 2-1-seieren over Leicester uttrykte Liverpool-manager Jürgen Klopp sympati med Leicesters uheldige tomålsscorer Wout Faes, som gjorde begge Liverpools mål i kampen, da han satte ballen i eget nett. Klopp fortalte at han selv hadde opplevd noe lignende i sin egen fotballkarriere, at en spiller har gjort to selvmål i samme kamp.

– Jeg føler virkelig med ham. Han var forferdelig uheldig, slo Liverpool-manageren fast på pressekonferansen etter kampen.

Det første selvmålet, utligningen til 1-1, kom etter 38 minutter, da Faes skulle klarere et innlegg fra Trent Alexander-Arnold ved fremre stolpe. Leicester-stopperen traff ikke ballen rent, og lærkula skled av foten og gikk i en bue før den traff bakre stolpe, og dalte inn bak streken.

– Hvordan kan du ha mer uflaks enn ved det første selvmålet, undret Klopp.

Se det første selvmålet til Wout Faes, som gjorde at Liverpool utlignet til 1-1:

Bare sju minutter mellom de to selvmålene

Sju minutter senere, like før pause, gjorde Faes et selvmål igjen. Darwin Nunez løp fra alt og alle, og løftet ballen elegant over keeper Danny Ward, før lærkula traff innsiden av stolpen. Leicester-forsvareren sendte så ballen rett i egne nettmasker da han forsøkte å klarere situasjonen.

– Dersom du har spilt fotball selv, skjønner du hvorfor den andre ballen gikk i eget nett. Han kommer i full fart inn i situasjonen, direkte mot mål. Han tror at Darwin sin avslutning skal gå i mål. Det er hva hjernen hans forteller ham, og i det øyeblikket hjernen hans registrerer at ballen ikke går inn, men treffer stolpen, klarer du ikke å reagere på noen annen måte. Det er slikt som skjer, sier Klopp.

– Selvsagt har jeg sympati med ham. Det er så absolutt rom for det i fotball. Men uansett hva jeg sier vil det ikke forandre på noe. Gutten vil komme over dette. Brendan Rodgers vil hjelpe ham med det, og alt vil bli bra igjen for ham.

Faes ble den første spilleren til å gjøre to selvmål i samme Premier League-kamp siden Stoke Citys Jonathan Walters gjorde det mot Chelsea i 2013.