– Denne sesongen er konkurransen om topp fire helt ekstremt tøff

Jürgen Klopp ser allerede på Newcastle som en av favorittene til å klare det.

I kveld kommer Leicester City til Anfield, og Liverpool har en mulighet til å komme opp i 28 poeng og legge press på de andre topp fire-kandidatene før de skal i aksjon lørdag og søndag.

– Jeg mener det har vært vanskelig hvert år dersom jeg skal være ærlig. Vi har klart det ganske tidlig i tre av de siste fire årene, og det har vært bra av oss siden det alltid har vært tøft, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo om topp fire-konkurransen.

Manageren har for lengst sagt at Liverpool er ute av tittelkampen, og med 15 poeng opp til ledende Arsenal er det vanskelig å se at det skal være noe håp for noe slikt. Til City er avstanden 10 poeng, mens det er åtte poeng opp til Newcastle som har én kamp mer spilt.

– Vi visste alle at Newcastle nå ville bli en stor utfordrer fra nå av, og du har så klart Manchester United. Arsenal har en eksepsjonell sesong, og all respekt for det. City er City så du har plutselig fire lag som okkuperer de lagene. Tottenham kjemper hardt, og Chelsea er fortsatt med, sier manageren.

Han tror det er mange lag som kan klare det.

– Vi er tilbake til at det er topp seks eller topp sju, og det er bare fire som kan klare det. Vi er klar over det, og vet alt om det så klart.

Skulle Liverpool vinne i kveld, vil de vinne sin fjerde strake kamp i Premier League. Det har ikke skjedd siden i april, og er en slik rekke de røde må få til for å klatre på tabellen.

Fortsatt skjebnen i egne hender

Det gjenstår 23 ligakamper denne sesongen, og er fortsatt 69 poeng som skal spilles om for Liverpools del.

– Kvaliteten til motstanderne er åpenbar, men det meste kan vi fortsatt ordne selv. Dersom de vinner hele tiden kan vi ikke komme oss nærmere, men vi skal møte noen av dem. Vi er under press som de andre lagene er, men det er ikke så hyggelig å ha oss tre eller fem poeng bak deg. Det gir deg ingen sikkerhet, men vi bør levere noe spesielt i andre halvdel av sesongen for å ha sjansen til å nå Champions League, og det er åpenbart målsetningen vår nå, sier Klopp.

Han fikk spørsmål om Arsenal og Manchester City allerede hadde sikret to av plassene. Klopp ville ikke utelukke Newcastle heller fra akkurat det.

– For øyeblikket ser det slik ut, men Newcastle er også veldig nærme der. Det er veldig nære. Er det slik at vi kjemper om én plass? Jeg kunne ikke bry meg mindre faktisk, for en av dem vil være nok. Det blir definitivt tøft. Alle kan glede seg over sesongen, for det vil ha vært en stork kamp. Det vil komme mange spektakulære fotballkamper, og det har vi allerede sett.

– Ligaen startet igjen på strålende vis, og intensiteten var syk i alle kampene. Det er mye god fotball i vente, sier manageren.

Liverpool - Leicester spilles fredag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.