Klarte ikke identifisere myntkasterne

Etterforskningen er nå avsluttet.

Liverpool har nå avsluttet etterforskningen av den angivelige myntkastingen mot Manchester City-manager Pep Guardiola da de røde slo sine rivaler 1-0 16. oktober i år. Hendelsen skjedde ifølge spanjolen i forbindelse med at han gestikulerte mot dommer Anthony Taylor da City fikk en scoring annullert i første omgang. 

– Neste gang gjør de det bedre, de traff meg ikke sa Guardiola etter kampen.

Etterforskningen har ikke ført til at noen supportere kommer til å bli straffet for myntkastingen, skriver The Athletic

Bildene ga ikke gode nok svar

Liverpool uttaler at de har gjort en grundig og fullstendig etterforskning av saken. De har sett på overvåkningsvideoer og fått utsagn fra både vitner og vakter, og de har funnet bevis på at mynter ble kastet. 

Problemet er at bildene ikke var gode nok til å identifisere gjerningspersonene. Liverpool var klare til å utestenge myntkasterne fra Anfield på livstid. 

De legger til at de gjerne tar imot tips fra vitner dersom noen skulle sitte på opplysninger som kan bidra til å identifisere gjerningspersonene.

Myntkastingen var ikke den eneste hendelsen som skapte overskrifter etter storkampen. En gruppe City-supportere sang nedsettende sanger under Hillsborough-tragedien, men ettersom det ikke går under kategorien diskriminering, kunne ikke FA starte etterforskning. I en privat e-post til Hillsborough Survivors Support Alliance har Manchester-klubben lovet å ta opp saken med sine supportere.