Roses opp i skyene for denne taklingen

Taklingen som Nat Phillips satte inn på Erling Braut Haaland inne i 16-meteren like før pause har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier.

Nathaniel Phillips hadde spilt bare tre kamper for Liverpool denne sesongen, foran møtet med Manchester City torsdag kveld. Få trodde nok at 1997-modellen skulle få sin fjerde kamp for sesongen mot City på Etihad, da de så startoppstillingen med Joe Gomez og Joel Matip i midtforsvaret. Men en hamstringskade på James Milner åpnet døren for Phillips, som kom inn 38 minutter ut i kampen, på stillingen 1-1.

– Det var frustrerende, for vi hadde likt å gjøre det bra i ligacupen. Vi ønsker å gjøre det bra i alt vi deltar i, men faktum er at vi nå er ute av ligacupen, og må fokusere på neste kamp, som er i Premier League, slo Phillips fast til LFCTV etter kampen.

– Vi vil børste av oss støvet, og konsentrere oss om den kampen, la han til.

Meget bra innhopp

Phillips gjorde et meget bra innhopp, og imponerte spesielt med en flott takling på Erling Braut Haaland inne i 16-meteren da jærbuen var på full fart mot mål i det 44. minutt, altså bare seks minutter etter at Bolton-mannen hadde entret banen.

25-åringen ble belønnet med en sjuer på Liverpool.no sin spillerbørs, noe som var best av samtlige i forsvarsrekka, og bare keeper Caoimhin Kelleher, som fikk bestemannsprisen, matchet dette. 

The Athletic-journalist James Pearce var blant de som roset stopperspillet til Phillips i duellen med Braut Haaland, og det vanket også superlativer fra en rekke andre kanter.

Manchester City gjorde to mål i andre omgang, satt inn av Riyad Mahrez og Nathan Ake. Selv om Phillips ikke nådde opp på innlegget i forkant av nederlenderens vinnermål, så kan han på ingen måte lastes for noen av de to scoringene.

– Det var en intens kamp. Veldig åpen og hektisk til tider. Jeg tror begge lag følte de kunne vinne den.

– Det var frustrerende at det ikke ble oss. Jeg synes vi gjorde nok til å gå videre, og jeg mener at kampen lett kunne ha fått motsatt utfall.

– Det er mye i kampen vi kan se tilbake på og jobbe med. City er et vanskelig sted å komme. En tøff motstander, og det var en tøff kamp. 

Dødballscoringen irriterte Phillips

Phillips er enig med manager Jürgen Klopp og forsvarskollega Andy Robertson at Citys scoringer kunne ha vært unngått. Tyskeren irriterte seg kraftig over baklengsmålene, som han mente var fullstendig unødvendige. 

– Vi føler helt klart at vi kunne ha prestert bedre i forbindelse med målene de scoret. Spesielt scoringen som kom etter en dødball. Det er alltid frustrerende å slippe inn mål etter en dødball, og den siste scoringen deres irriterer meg, avsluttet Phillips.

På 3-2 sov Liverpool-spillerne da De Bruyne tok en kort corner til Palmer. Belgieren fikk tilbake ballen og kunne upresset legge et presist innlegg på hodet til en umarkert Ake ved bakre stolpe. Phillips nådde nesten opp på innlegget, men strakk ikke helt til, og dessverre var det ingen røde i sonen bak ham, slik at Ake fikk en lett jobb med å heade inn vinnermålet etter en snau times spill.