Journalistene samstemte om hva som er det største hinderet i Bellingham-jakten

Det er bare noen dager til transfervinduet åpner, og Liverpool linkes til flere midtbanespillere i verdensklasse.

Det er ingen hemmelighet at Jude Bellingham topper Liverpools ønskeliste når en ny midtbanespiller skal hentes inn i 2023, men James Pearce i The Athletic slår fast at dette vil være en overgang for sommeren, og ikke for januarvinudet.

«Det er små sjanser for at Borussia Dortmund åpner for å selge den dyktige engelske landslagsspilleren midtveis i sesongen», konstaterer Pearce.

Det største hinderet i jakten på Bellingham synes å være om Liverpool har råd til å kjøpe Dortmund-spilleren.

Klopp fikk fredag spørsmål om de røde har råd til en spiller som kan koste over 100 millioner pund.

– Jeg liker ikke å snakke om penger når du snakker om en spiller som ham. Alle kan se at han bare er helt eksepsjonell, svarte Klopp.

– Alle visste allerede før VM hvor god han var, men jeg aner ikke hva det betyr for den økonomiske delen av det, la Liverpool-manageren til.

«Det gjenstår å se om Liverpool har råd til å bla opp mer enn 100 millioner pund for Bellingham», skriver Chris Bascombe i Telegraph.

«Det vil knuse Liverpools transfer-rekord, og tære kraftig på klubbens resurser. Manchester City kan også blåse Liverpool av banen i form av lønningene de kan tilby», slår Bascombe fast.

«Det er ikke tvil om at Liverpool er avhengige av å komme med i Champions League neste sesong», istemmer Pearce.

Kilder avkrefter Fernandez-samtaler

Liverpool har både under og etter VM også vært sterkt linkes til den nybakte verdensmesteren Enzo Fernandez. Argentineren ble kåret til VM-turneringens beste unge spiller i Qatar, men Pearce viser til kilder på Anfield som avkrefter rapporter om at Anfield-klubben har kommet langt i samtaler om å signere VM-stjernen.

Benfica ønsker 105 millioner pund for 21-åringen.

Fiorentinas Sofyan Ambrabat var en annen spiller som imponerte under VM, og som fikk mye av æren for at Marokko overraskende tok seg helt til semifinalen. 

«Han vil være et billigere alternativ, spesielt om Liverpool ønsker å sette av penger for å være med i kampen om Bellingham til sommeren», slår Pearce fast. 

Serie A-klubben skal verdsette marokkaneren til 35 millioner pund.

Brightons Moises Caicedo og RB Leipzigs Konraid Laimer har også vært på Liverpools radar, men sistnevnte ser ut til å havne i Bayern München til sommeren.

Få spillersalg i januar

Pearce tror ikke Liverpool kommer til å innkassere særlig mye penger på spillersalg i januar. Han mener mange skader og en tettpakket terminliste taler mot salg av spillere. De fleste spillerne i troppen trengs til å dekke opp for skader.

Athletic-journalisten nevner imidlertid Nat Phillips, som verdsettes til rundt ti millioner pund, som en spiller som kan få forlate klubben.

Bolton-mannen ble nærmest tvunget til å bli i klubben i sommer, etter at Joel Matip fikk en lyskeskade like før ligastart. På det tidspunkt så det ut som Phillips var på vei til Benfica på et sesonglangt lån. Southampton og Burnley viste også interesse for ham.

Phlllips har bare spilt fire kamper denne sesongen, men om han får forlate klubben i januar vil avhenge av at midtstopper-kollegaene Virgil van Dijk, Ibrahima Konate, Joe Gomez og Matip holder seg skadefrie.