– Vi vet hva vi ønsker å gjøre på overgangsmarkedet, og at ingenting kommer ut

Signeringen av Cody Gakpo kom ut av det blå. Det virker å være målet også om det kommer flere kjøp.

Liverpool FC har blitt gode på å hindre at informasjon kommer ut før en har kommet veldig langt i prosessen med å signere en spiller. Det største unntaket er kanskje Thiago Alcantara-signeringen i 2020, som endelig kom i orden etter flere måneder med spekulasjoner.

Med Diogo Jota, Luis Diaz, Darwin Nunez og Cody Gakpo var det veldig lite på baksidene av avisene før en overgang kun var detaljer unna å være klare.

– Jeg likte veldig godt det Pep Lijnders sa. «Vi diskuterer disse tingene i styrerommet og ikke presserommet», sa Jürgen Klopp på pressekonferansen sin før Leicester-kampen.

– I tillegg til det – at vi fikk inn Cody slik vi gjorde, er et veldig godt tegn. Spesielt den jobben Julian Ward gjorde var eksepsjonell. Det var ganske mange mennesker involvert og som visste om det, men ingenting kom ut, og det er alltid til stor hjelp på alle måter, sier han videre.

Ward sa som kjent opp før VM, men jobber som klubbens sportsdirektør ut sesongen.

Vil ikke svare på konkrete spørsmål

Liverpool har blitt mye linket til midtbanespillere de siste ukene, og de røde har ikke utelukket at det kan komme flere spillere inn i januarvinduet. Men en kan ikke forvente at Klopp sier noe før det faktisk er klart.

– Jeg mener det har fungert godt for oss ganske ofte, og derfor kan dere ikke forvente at jeg besvarer spørsmålene deres, sier Klopp.

Han fikk videre spørsmål om overgangssummen brukt på Gakpo ville ha betydning for om flere spillere kan komme.

– Det er en del av diskusjonene vi har i styrerommet og ikke presserommet, men slik er det for folk her i verden, at pengene du bruker har en innvirkning på hvor mye mer du kan bruke. Det er ikke at det har økt, men det har ingen betydning for hverandre. Vi vet hva vi ønsker å gjøre, og vi skal se om vi kan gjøre det. Det handler om penger så klart, men som det alltid har vært, også om de riktige spillerne.

Liverpool - Leicester spilles kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.