– Jeg tror det handler om å ha litt flyt

Joel Matip har vunnet tre av de seks lokaloppgjørene han har vært involvert i, mens de tre øvrige har endt med poengdeling.

Etter at han kom til Liverpool i 2016 kan Joel Matip skilte med å være ubeseiret mot byrival Everton. 4-1-seieren over blåtrøyene på Goodison Park i desember var hans tredje seier av seks mulige.

– Jeg nyter hver kamp mot Everton, fordi det betyr så mye for så mange Liverpool-supportere her i byen, uttaler Joel Matip til Liverpoolfc.com.

– Du støter også på Everton-fans overalt, og du har disse samtalene. Vi kan gjøre våre fans veldig glade, og gjøre dem en stor tjeneste ved å vinne igjen.

– Det er sterke følelser i sving i forbindelse med disse lokaloppgjørene, men du må bare konsentrere deg om ditt eget spill. Sterke følelser kan få ut det beste i dag, men kan også være en distraksjon.

– Vi må stå på videre, og konsentrere oss om det vi skal gjøre. Vi må fortsette å spille på den måten vi har gjort, og legge ned enda mer innsats.

Everton kjemper for å unngå nedrykk, men Matip mener at blåtrøyenes svake form ikke er av betydning når det skal spilles et lokaloppgjør.

– Everton har masse kvaliteter, de har en ny trener og vil kjempe for alt. Dette er en stor mulighet for dem til å snu den negative trenden. Det må vi forsøke å forhindre at de klarer.

Savnet supporterne i fjor

Hjemmebanefordelen betyr selvsagt mye i et lokaloppgjør, nå som supporterne er tilbake på tribunene.

– Vi så det i fjor, da de ikke var her. Nå vil vi ha støtten fra våre supportere, og skulle kampen bli jevn kan de gi oss en ekstra dytt. De vil hjelpe oss gjennom hele sesongen, og vi trenger dem. Uten supporterne, vil ikke dette gå.

Matip har spilt 37 kamper denne sesongen. Aldri tidligere i sin Liverpool-karriere har han spilt så mange kamper på en sesong.

– Jeg er veldig glad for at jeg har spilt hele sesongen uten å få noen skader av betydning. Jeg må bare fortsette slik, og håpe jeg holder meg skadefri resten av sesongen også, slik at jeg kan hjelpe laget. Selvsagt er jeg veldig glad for hver kamp jeg får spille.

– Jeg tror det handler om å ha litt flyt. Vi har justert noen ting, og jobbet med mange andre ting. Jeg har holdt meg skadefri, og noen ganger skjønner du ikke grunnen til det. Vi har en fenomenal medisinsk stab, og de tar virkelig godt vare på meg. Når du blir eldre, og får litt erfaring med skader, så er det til hjelp. Du vet når du bør ta det litt med ro.

Liverpool jakter en historisk kvadruppel. Det har Matip aldri vært med på tidligere.

– Dette er spesielt. Vi nærmer oss slutten av sesongen, og vi er fortsatt med på alle fronter, og befinner oss i en god posisjon. Det er veldig spennende. 

– Vi har erfaring med tittelkamper fra tidligere, og vi konsentrerer oss kun om neste kamp. Det har vi gjort hele sesongen, og det har fungert bra for oss. Vi ønsker å levere varene, og vi må levere varene. Vi er i god form, og må bare stå på videre.

Liker å gå på raid med ballen i beina

De røde har holdt buret rent i hele 19 Premier League-kamper.

– Som forsvarsspiller må jeg si at det er ganske bra å holde nullen. Det legger grunnlaget for en god seier. Vi må fortsette slik skal vi oppnå suksess.

Matip er blitt kjent for sine raid fremover på banen med ballen i beina. Raid som ofte skaper panikk hos motstanderne.

– Jeg forsøker å gjøre slike ting, og lagkameratene mine hjelper meg alltid ved å sikre for meg eller ved å gi meg pasningsalternativer. Dersom vi kan skape sjanser på denne måten, er det ikke så dumt at jeg fortsetter med det.