«Vi kan ikke skru av et eneste øyeblikk, for da er vi ferdige»

Les hva Jürgen Klopp skriver i kampprogrammet før møtet med Villarreal.

Her kan du lese et utdrag av det manager Jürgen Klopp skriver i kveldens kampprogram.

«Som lag og klubb har vi vært velsignet med noen fantastiske opplevelser sammen i europeiske turneringer siden jeg kom hit. Det har vi fått til fordi vi alltid har respektert motstanderen samtidig som vi ikke har glemt våre egne kvaliteter. Det blir tilfelle igjen i kveld, og det har alltid handlet om å finne balansen». 

«Det handler ikke om å "frykte" Villarreal eller deres kvaliteter. Vi tenker aldri slik. Men vi vet at hvis vi skal ha en mulighet til å gå videre fra semifinalen, må vi vise oss fra vår beste side gjennom hele denne duellen. Hvert eneste sekund». 

«Vi kan ikke skru av i et eneste øyeblikk, for da kan vi være ferdige. Vi må bruke alt vi har av verktøy. Vi må jobbe hardere enn dem. Vi må være mer modige og mer dedikerte. Så lett er det. Så vi vil fokusere på oss selv og hva vi kan gjøre». 

«Helgens kamp var et godt eksempel på hvor viktig det er å ha fokus på seg selv og sine egenskaper. Jeg vet at det har vært mye diskusjoner rundt enkelte hendelser i kampen, men faktum er at vi virkelig fortjente å vinne når du ser 90 minutter under ett. Vi dominerte, slik jeg så det». 

Kun fokus på én kamp

«Vi har helt klart spilt bedre i kamper enn det vi gjøre på søndag, både nylig og over hele sesongen, men på dette stadiet av sesongen handlet det om å være smart nok til å sørge for at du til slutt sitter igjen med det som betyr noe». 

«Det som var nøkkelen i møte med mye press og en motstander som ga alt de hadde var at vi ikke mistet troen på oss selv, og vi beholdt roen. Vi stolte på oss selv. Det var tilfelle både på banen og på tribunen. Jeg elsket det. Det var en gruppe spillere og supportere som viste full forståelse for situasjonen som var foran dem».

«Vi må gjøre nøyaktig det samme i kveld. Vi vet at uansett hva som skjer, så vil kampen leve når vi reiser til Spania for returoppgjøret. Så ingenting blir avgjort i kveld - i noen retning. Det er viktig å erkjenne. Det vi kan gjøre i kveld er å forsøke å vinne en fotballkamp, og det hadde vært kult om vi klarer det». 

«Som lag og supportere kan vi sørge for at vi har gjort alt vi kan for å vinne når sluttsignalet går klokken 23 i kveld. Vi trenger ikke bekymre oss over hva som blir utfallet av semifinalen til slutt ennå». 

«Alt fokus må være på denne kampen, og kun denne kampen. Nitti minutter pluss tilleggstid i kveld. En Champions League-semifinale under flomlysene på en av fotballens flotte katedraler», skriver Klopp.