– Det føles som vi er klare for vår første finale

Liverpool er første lag til å nå finalen i ligacupen, FA-cupen og Champions League i samme sesong.

– Fremragede, enormt. Det føles som vi er klare for vår første finale, for å være ærlig, fordi det er alltid noe spesielt. Dette er den beste klubbturneringen i verden. Jeg elsker alt ved den - lyden, kveldene, alt, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter kampslutt. 

Han har nå ledet Liverpool til sin tredje Champions League-finale på fem sesonger, og tirsdagens seier på Estadio de la Ceramica smakte ekstra godt etter at de røde fikk det tøft før pause da Villarreal utliknet 2-0-ledelsen Liverpool hadde skaffet seg på Anfield. 

– All respekt til Villarreal, med sitt herlige stadion, og det de gjør her er utrolig. Spillerne satte oss under press. Det føles spesielt fordi det var vanskelig for oss, men til slutt fortjente vi det, sa Klopp. 

Imponerende opphenting

Klopp er full av beundring for sine spillere for måten de snudde kampen på. 

– Før kampen sa jeg at jeg ville se overskrifter om at mentalitetsmonstrene var i byen, for jeg vil ikke at vi skal være et lag som forsvarer et resultat, men i stedet gå for seieren. Før pause kunne jeg ikke se det, men i andre omgang var det slik. 

– Du kunne se hvor imponert vi var av dem i første omgang, så måten vi kom tilbake på i andre omgang var veldig spesielt, sa Klopp. 

Han er klar på at det er vanlig å gå på smeller i et så tett kampprogram, men så langt klarer Liverpool å takle de fleste utfordringer. 

– Det føles som om vi har spilt 500 kamper, og da kan det skje at man spiller som vi gjorde i første omgang. Men måten vi reagerte på gjorde at vi fikk en minneverdig seier, sa han.

Tre finaler 

Liverpool er første lag som når finalen i ligacupen, FA-cupen og Champions League i samme sesong. 

– Så langt har vi vært med i hver eneste mulige kamp denne sesongen. Vi har gått videre til siste kamp i alle turneringer, men tre av turneringene er ikke ferdige ennå, sa Klopp. 

– Det er veldig vanskelig å komme seg til tre finaler, og det er nok derfor ingen har klart det til nå. Nå har vi gjort det, og vi skal sørge for å være klare når finalene kommer. Men vi skal møte utrolig sterke lag, så vi får se, sa Klopp.

Hvem som blir motstander i Champions League-finalen 28. mai får vi vite i kveld når Real Madrid og Manchester City møtes på Santiago Bernabeu.