Ingen taper sjeldnere enn Matip i Premier League

Liverpools midtstopper ble matchvinner på St. Mary’s på tirsdag.

Da Liverpool trengte det som mest var Joel Matip frempå og headet inn sitt tredje ligamål for sesongen. Han ble matchvinner i bortekampen mot Southampton, og sørget for at drømmen om en ligatittel denne sesongen fortsatt lever.

Opta melder at Matip er den spilleren i Premier League-historien med flere enn 100 kamper som har sjeldnest opplevd å tape en ligakamp. På sine 125 Premier League-kamper har han 85 seire, 30 uavgjorte og 10 tap.

Det å kun tape åtte prosent av kampene er minst av alle i Premier League-historien, ifølge Opta.

Når Matip scorer mål i Premier League ender det også alltid med seier. Dette var hans åttende ligamål, og hver av kampene har blitt vunnet.

– Vi prøver bare vårt beste. Vi kan bare spille kampene våre, og det er det vi konsentrerer oss om. Vi prøver å gjøre det så spennende som mulig, sier hovedpersonen selv til liverpoolfc.com

Fokuserer kun på Wolves

Midtstopperen holder fast på mantraet Liverpool-spillerne har hatt hele sesongen. Her skal det kun konsentreres på seg selv, og på neste kamp.

– Vi kan bare se til vår kamp. Det blir tøft nok å møte Wolves, og vår fulle konsentrasjon er på Wolves. Det er det eneste vi kan påvirke, og det er det vi skal gjøre, sier Matip.

– Det vil bli tøft nok, og dersom vi har hodet et annet sted vil det gjøre det til en enda tøffere utfordring.

Han innrømmer at han ikke visste så mye om hva som skjedde da han headet inn vinnermålet på St. Mary’s.

– Jeg er bare glad. Jeg vet ikke hvordan det endte med scoring for å være ærlig, men det betyr ikke noe. Vi spilte bra og fortjente å vinne. Alle jobbet hardt. Jeg tror jeg var borti ballen, men hvordan den endte opp i nettet vet jeg ikke – men jeg bryr meg heller ikke for å være ærlig, sier han.

Matip tok seg også tid til å rose lagkamerat Takumi Minamino, som scoret Liverpools utligningsmål.

– Det er bare utrolig. Hele kampen var han der i hvert eneste sekund, alltid tilgjengelig. Han var alltid en trussel for motstanderen, og var strålende, sier han.